Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi orkestar

Martina Filjak svira sa Orkestrom mladih jugoistočne Europe

martina filjak
arhivska slika
22.06.2010.
u 12:38

Hrvatska pijanistica Martina Filjak nastupiti će na prvom gostovanju novog Orkestra mladih jugoistočne Europe po Njemačkoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Orkestar će nastupiti i na Splitskom ljetu.

Ono što je Eastern-Western Divan Orchestra za područje Izraela i njemu susjednim zemalja, trebao bi postati Orkestar mladih jugoistočne Europe koji je sastavljen lani uz pomoć njemačke vlade. Sastoji se od 49 mladih glazbenika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Bosne. Na prvom gostovanju, mladi će umjetnici posjetiti Berlin, Kassel, Sarajevo, Cetinje i Split.

 Hrvatska pijanistica Martina Filjak dobila je čast da na prvom gostovanju orkestra svira Peti Beethovenov koncert za klavir i orkestar. Na koncertima će biti izvođena i Beethovenova Sedma simfonija, ali i dvije skladbe beogradske skladateljice Jelene Dabić, te ljubljanske skladateljice Nine Šenk. Dirigirati će ugledni violončelist i dirigent Heinrich Schiff, profesor bečkog Konzervatorija.

Splitski nastup najavljen je za 13. kolovoz, a pokrovitelj koncerta koji će obogatiti Splitsko ljeto je predsjednik Ivo Josipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije