Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književni budoar

Marko Pogačar sa Žarkom Paićem o piscu Walteru Benjaminu

booksa
arhiva
19.04.2010.
u 17:03

Još jedan književni budoar održat će se u klubu Booksa. U novom izdanju Marko Pogačar će s filozofom i teoretičarem Žarkom Paićem razgovarati o liku i djelu Waltera Benjamina.

Još jedan književni budoar održat će se u književnom klubu Booksa u utorak, 20. travnja u 18 sati. U novom izdanju Marko Pogačar će s filozofom i teoretičarem Žarkom Paićem razgovarati o liku i djelu Waltera Benjamina.

Ovaj je iznimni njemački mislilac u posljednjim desetljećima stekao kultni status i postao čak nekom vrstom akademske mode, što je, osim golemom citiranošću i uzdizanjem nekih njegovih koncepata i teza do razine općih mjesta popularno-teorijskog diskursa, pomalo paradoksalno, rezultiralo i relativno ograničenom recepcijom njegova iznimno heterogena opusa.

Kao direktan povod poslužit će svojevrsna kratka čitanka Benjamina koja se, naslovljena "Novi anđeo", 2008. pojavila u izdanju Antibarbarusa. Nenadmašni stilist i vrhunski lucidni kritičar duha vremena, Walter Benjamin naš je suvremenik u svim aspektima duhovnoga života.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije