Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

„Mala sirena“ kazališta Mala scena na festivalu u Prištini

Mala scena
Ana Šesto
PR
Autor
PR članak
27.09.2012.
u 10:16

„Mala sirena“ nastala je kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

Na 2. Međunarodni festival kazališta lutaka u Prištini koji se održava od 26. do 29. rujna 2012. godine u selekciju je odabrana predstava kazališta Mala scena iz Zagreba „Mala sirena“.

U organizaciji kazališta Dodona ovaj će festival ugostiti produkcije iz Makedonije, Srbije, Albanije i Hrvatske, a predstava Male scene zatvorit će festival izvedbom u subotu, 29. rujna u 18 sati.

„Mala sirena“ nastala je kao završni rad Katarine Arbanas na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, svoju premijeru u Maloj sceni imala je 29. listopada 2011. godine.

Predstava je već s uspjehom gostovala na međunarodnim festivalima u Mađarskoj i Srbiji, odigrana je u okviru Ogulinskog festivala bajki, a početkom studenoga uvrštena je u program Lutkarske revije u Rijeci.

Prema Andersenovu predlošku mlada je glumica Katarina Arbanas napravila dramatizaciju, scenografiju, predstavu je režirala i u njoj glumi, a osmislila je i napravila 37 lutaka. Uz Katarinu u predstavi igra mladi lutkar Giulio Settimo, glazbu je skladao Tin Tonković, također student Umjetničke akademije u Osijeku, predstavu je likovno oblikovao Mario Kolarić, svjetlo oblikovala Željka Šaravanja, fotografkinja je Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Gostovanje „Male sirene“ u Prištini sufinanciralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?