Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej Mimara

Luko Paljetak gost Zagrebačkih posveta Teatra poezije

luko paljetak i goran matović
arhiv
22.02.2012.
u 14:07

Akademik Luko Paljetak prvi je živi pjesnik kojem su posvećene Zagrebačke posvete Teatra poezije Gorana Matovića. Program pod nazivom Singerice pod snijegom održava se u petak u Muzeju Mimara.

Akademik, pjesnik, prozaik, prevoditelj i lutkar Luko Paljetak bit će prvi živi autor kojem su posvećene Zagrebačke posvete. U dosadašnja tri ciklusa Teatar poezije Gorana Matovića kulturna je poetska zbivanja posvećivao mrtvim velikanima hrvatske književnosti i to u rasponu od Josipa Severa i Miroslava Krleže do Vesne Parun i Vlade Gotovca. Večer “Singerica pod snijegom” posvećen dubrovačkom pjesniku Paljetku održat će se u petak 24. veljače u muzeju Mimara u 20 sati.

Nastupaju Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez, Darko Matićević, gospar Luko i Goran Matović, inicijator projekta. Matović je istaknuo da između Paljetka i Severa vidi mnoge sličnosti, obojica su po njemu vrsni pjesnici, prevoditelji i nenadmašni govornici. Zagrebačke posvete koje poeziji i pjesnicima prilazi multimedijalno uživaju podršku zagrebačkog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije