Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor

Los Lobos izvodi rock show iz nužde

lobos
arhiva
10.05.2010.
u 16:18

- Koncert Los Lobosa bit će ponajprije rock show! - kaže klavijaturist i saksofonist benda Steve Berlin u eksluzivnom intervjuu za Večenrji list uoči zagrebačkog koncerta u Boogaloou u četvrtak.

- Koncert Los Lobosa bit će ponajprije rock show! - kaže klavijaturist i saksofonist benda Steve Berlin u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list uoči zagrebačkog koncerta u Boogaloou u četvrtak. No, najavljeni rockerski pristup benda poznatog po mješavini tex-mexa, latinoglazbe, countryja, americane i koječega još, nije isključivo njihova želja.

- Pokušavamo svirati od svega pomalo, jedino nam je žao što ne nosimo sa sobom akustične instrumente. Naša ploča “La pystola y el Corazon” je akustična. Danas nam zrakoplovne tvrtke ne dopuštaju da nosimo sa sobom ništa više od gitara, saksofona, minimalne opreme, tako da će ovo biti ponajprije rock show s pjesmama iz svih faza, od najranijih do današnjih. Ostat će zapostavljeni neki albumi poput “La Pystola y el Corazon” na kojima sviramo uglavnom akustične instrumente.

 Prijelomni trenutak

 Stevea Berlina u bendu još uvijek nazivaju “novim članom”, iako je u bendu već više od 25 godina, ali ostatak benda na okupu je čak deset godina dulje. Počeli su surađivati 1981. kada je Berlin bio član Blastersa, na čijim su nastupima Lobosi nastupali kao predgrupa, a nakon tri godine prijateljevanja i povremenih gostovanja na svirkama postao je ravnopravni član benda.

 Stigao je dovoljno rano da osjeti slast megauspjeha koji je bend postigao 1987. hitom “La Bamba”, snimljenim za soundtrack istoimenog filma o tragično stradalom pioniru latinorocka Richieju Valensu.

 - S “La Bambom” se sve promijenilo i ništa se nije promijenilo. Bilo je zanimljivo iskustvo vidjeti kako je biti pop bend broj jedan na svijetu. No, kada se cijela strka stišala, nakon nekoliko godina bili smo opet isti bend koji smo bili prije toga. Nastupali smo u istim klubovima, pred istom publikom, sve je postalo isto. Od početka smo željeli biti bend s karijerom za cijeli život, a ne poput bendova, kakvih je osobito puno danas, koji izbace jedan hit i onda više ne čujete za njih.

Obaveza prema Disneyju

 Posljednji album benda obrada je pjesama iz mjuzikala Walta Disneyja. Otkud takav izbor?

 - Deset godina radili smo za “Hollywood Recorsd” koji je u vlasništvu studija Walta Disneyja, tako nam je u sklopu ugovora koji smo potpisali stajalo da moramo snimiti album za djecu. I kada smo najavili odlazak, oni su nas podsjetili na tu obvezu. Dakle, bili smo prisiljeni snimiti album, ali radili smo ga potpuno otvorenih ruku. Odlično se poklopilo jer u tom trenutku nismo imali novi album koji bismo radili. Na kraju smo se dobro zabavili i jako uživali radeći ga.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije