Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Londonska dark cabaret senzacija The Tiger Lillies stiže u Zagreb

The Tigers Lillies
arhiva VL
07.12.2010.
u 14:07

Zagreb će napokon dobiti priliku uroniti u svijet grupe The Tiger Lillies ispunjen blasfemijom, prostitucijom i raznim zvjerstvima, svijet kakav nas i inače okružuje, ali o kojem se rijetki usuđuju progovoriti

Na samom kraju siječnja - 31. siječnja 2011. u  Kinu SC-a Zagrepčane očekuje još jedna glazbena poslastica,  londonska dark cabaret senzacija The Tiger Lillies. Nakon više od dvadeset godina rada za kojih su stekli kultno sljedbeništvo, kako među kolegama glazbenicima i kazalištarcima, tako i među mnogobrojnom publikom, ova briljantna londonska crnohumorna cabaret trojka napokon dolazi u Hrvatsku.

Još od samih početaka izdvajaju se iz  gomile perspektivnih izvođača koji zapljuskuju britansko otočje, a nakon početne faze sviranja po pubovima vrlo brzo sele na daske Piccadilly Theatrea, a ulične nastupe zamjenjuju onima u, primjerice, sydneyskoj operi. Dok ste tijekom devedesetih na njih mogli naletjeti u već spomenutim londonskim pubovima, češkim pivnicama te na ulicama gradova širom Europe, danas se za njihove produkcije otimaju neke od najvažnijih kazališnih kuća staroga kontinenta.

Idejni  začetnik Martyna Jaquesa kaže da su oni  “brechtovski punk cabaret”, a The Tiger Lillies u svojoj glazbi zapravo objedinjuju brojne raznolike izraze poput gypsy swinga, ruskog i grčkog folka, talijanske opere, francuske šansone, ranog bluesa, flamenca i, naravno, berlinskog cabareta tridesetih.  Zagreb će napokon dobiti  priliku uroniti u  svijet grupe The Tiger Lillies ispunjen blasfemijom, prostitucijom i raznim zvjerstvima, svijet kakav nas i inače okružuje, ali o kojem se rijetki usuđuju progovoriti.  

Ulaznice se po promotivnoj cijeni od 100 kuna mogu kupiti od 13. do 31. prosinca u Dirty Old Shopu i Rockmarku, tijekom siječnja 2011. godine cijena će im biti 120 kn, a na sam dan koncerta prodavat će se  po 150 kuna. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije