Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

"Little Boy With A Big Heart – The Music of Boško Petrović"

Lela Kaplowitz i Zdenka Kovačiček
arhiva VL
20.02.2012.
u 16:17

Lela je pokušala osjetiti energiju kompozicije i otud je kretala. Znala je da je Boško imao priču iza svake svoje kompozicije. S nekima je bila i upoznata, s mnogima ne, pa je tako ponudila svoje vlastito viđenje Boškovih skladbi.

U društvu mnogih glazbenika i ljubitelja jazza, u studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u, predstavljena je autobiografija Boška Petrovića "Život kao jam session", Boško Petrović s Davorom Hrvojem. Uz predstavljanje knjige, Lela Kaplowitz i prijatelji su na promociji izvodili i pjesme s također novog CD-a Lela Kaplowitz & Friends "Little Boy With A Big Heart – The Music of Boško Petrović" koji je objavljen također na dan kada i knjiga. Na CD-u su poznate skladbe Boška Petrovića, a Lela je za njih napisala nove tekstove i vokalize te je tako tim skladbama dala novu dimenziju.

Pjesme izvode Lela Kaplowitz i Zdenka Kovačiček u pratnji: Saša Nestorović – tenor Sax, Joe Kaplowitz – hammond organ i Marko Lazarić – bubnjevi. Najvećim dijelom inspiraciju za tekstove Lela je dobila od preslušavanja Boškovih skladbi, i to raznih verzija i aranžmana. Pokušala je osjetiti energiju kompozicije i otud je kretala. Znala je da je Boško imao priču iza svake svoje kompozicije. S nekima je bila i upoznata, s mnogima ne, pa je tako ponudila svoje vlastito viđenje Boškovih skladbi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije