Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJERA

Legendarna Štefica muka za glumce, ali i za publiku

štefica
Davor Visnjic/Pixell
20.04.2010.
u 16:52

Između pisaće i šivaće mašine teče kazališna verzija “Štefice Cvek u raljama života”, koja je u režiji Nine Kleflin premijerno izvedena u Histrionima.

Između pisaće i šivaće mašine teče kazališna verzija “Štefice Cvek u raljama života”, koja je u režiji Nine Kleflin premijerno izvedena u Histrionima. Na nesreću, ono što smo voljeli u romanu Dubravke Ugrešić ovdje je nestalo.

Ono što smo obožavali u filmu Rajka Grlića, poput legendarne rečenice Trokrilnog (Bata Živojinović) namjerno je izostavljeno i zamijenjeno samo sličnim. Pravo je pitanje stoga: što se dogodilo Štefici kada se gleda u komornoj atmosferi bez imalo smijeha? Odgovor glasi: zapravo ništa.

Legenda je utopljena u neinventivnom teatarskom izričaju, u kojem se podjednako muče doslovno svi glumci, a najteže je samoj Dori Polić Vitez u naslovnoj ulozi. Ovo nije niti podsjetnik na neka prošla vremena (šlamperaj poput crno-bijelog TV-a s daljinskim), niti njihovo izrugivanje. Šteta odličnog materijala.

Komentara 1

JM
ja-ma
19:49 20.04.2010.

Nikada me se nije dojmi film,a predstavu ne želim niti gledati.Što je tu uopće smiješno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije