Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutit na kolegu

Krešo Mustač tuži sve povezane s Hrvatinovim performansom

Krešo Mustać
Pixsell
01.09.2010.
u 18:26

Na performansu Janeza Janše (nekad Emila Hrvatina) posjetitelji su škarama rezali hrvatsku zastavu, što je ogorčilo Mustaća.

Predstava - izložba “Život u nastajanju” autora Janeza Janše (nekad Emila Hrvatina), rođenog Riječanina, koji sada živi u Sloveniji, a kojom je otvoren prvi festival “Zoom” u riječkom Muzeju suvremene umjetnosti, ogorčila je Krešu Mustaća, riječkog performera i hrvatskog branitelja.

Naime, Hrvatin je u svom performansu pozvao posjetitelje da se, slijedeći upute, sjete ili pak zamisle prizore iz vlastita života - između ostalog - da uzmu škare i krenu rezati hrvatsku zastavu. Hrvatin je slično priredio i u Sloveniji kada se rezala slovenska zastava.

Krešo Mustać je stoga odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv slovenskog državljanina J. Janše (E. Hrvatina), Udruge “Drugo more” kao organizatora izložbe i Muzeja suvremene umjetnosti gdje se izložba održala.

 - Uništavanje hrvatske zastave je kazneno djelo, naši su branitelji pod tom zastavom ginuli, ovim se činom blati Hrvatska, njezini branitelji i građani koji žive u Hrvatskoj. Moralnu odgovornost snosi i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je ondje bio prisutan, no nije reagirao - kazao je Krešo Mustać koji je konferenciju za novinare sazvao u odvjetničkom uredu Puhovac - Večerina.

Što je to umjetnost, zapitao se Mustać i dodao - ako je ostvarivanje obilježja kaznenog djela umjetnost, onda je i ova kaznena prijava umjetnost! Do Emila Hrvatina jučer nismo uspjeli doći, riječki gradonačelnik službeno boravi u Trstu, a ostali prozvani akteri priče nisu željeli komentirati podnošenje kaznene prijave.   

Ključne riječi

Komentara 1

UT
utatica
20:40 02.09.2010.

onog perfomansera drkađiju ispre MSU-a koji je gol prolaznicima na komadu kartona na uvid nudio izlučevinu svog penisa nitko nije prijavio, čak ni policija, možda su strahovali da će ih javnost ismijati jer ne razumiju takvu uzvišenu drkovitu umjetnost. Te Te perfomanere, razorazne samojede, samojebe, žderače vlastitih govana i pijci svojih pišalina treba sve na minska polja, neka čiste umjesto mungosa kad ih već plaćamo, to bi bio onda pravi stvarni performance .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije