Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HR

Koncert Giorgia Andreotta Calòa na gradilištu Muzičke akademije

Muzička akademija
#
04.03.2012.
u 09:49

Giorgia Andreotta Calòa zaintrigirala je sudbina i struktura zgrade Ferimporta na zagrebačkom Trgu maršala Tita. Njegov projekt (početak – kraj) dio je izložbe "Tišine gdje stvari napuštaju sebe“

Izravni prijenos koncerta s gradilišta Muzičke akademije u izvedbi gudačkog orkestra Fronesis može se poslušati u nedjelju 4. ožujka od 20 do 22 sata na Trećem programu Hrvatskog radija. Izvedba je dio projekta pod naslovom (početak-kraj) talijanskog umjetnika Giorgia Andreotta Calòa koji njime završava.

Giorgia Andreotta Calò zaintrigirala je sudbina i struktura zgrade Ferimporta na zagrebačkom Trgu maršala Tita. Njegov projekt (početak – kraj) dio je izložbe "Tišine gdje stvari napuštaju sebe“. Uz suradnju hrvatskog dirigenta i kompozitora Mladena Tarbuka, umjetnik je oblikovao koncert u izvedbi gudačkog orkestra u bivšoj zgradi Ferimporta u obnovi. Tako će slučajni prolaznici i slušatelji radija moći iz gradilišta čuti skladbe hrvatskih kompozitora. Prema zamisli samog umjetnika to znači: “Razbiti tišinu gestom, gestom što rađa zvuk, glazbu, što pomiče zrak ustajao i zgusnut od napuštenosti. Ta glazba reaktivira i evocira vrijeme, događaje što su se nanizali u tom vremenskom odsječku od pedeset godina. Još je tu, stoji nepokretna i tiha, gleda na cestu, usidrena u temelje, nikako da se smjesti, a opet, na svom je jedinom mogućem mjestu. Poput kreštava, neskladnog tona, ona je točka diskontinuiteta, mjesto gdje se rađa djelo.“

Komentara 1

AG
Agramer198
22:53 05.03.2012.

Ma da ju je i Gaudi projektirao treba to RUŠITI, ne paše, ne valja, ne zgleda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije