Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K.R.O.K.O.D.I.L.

Književnici nastupima i čitanjem otklonili dosadu i letargiju

Joerf Albrecht
Tomislav Miletić/Pixsell
14.06.2012.
u 15:33

Među zanimljivijim autorima su Damir Avdić iz BiH koji je predstavio album Mein kapital, ali i Sreten Ugričić, smijenjeni ravnatelj beogradske Nacionalne biblioteke koji je napisao roman Neznanom junaku, političku distopiju iz 2014. godine

Joerg Albrecht, Andres Barba, Zoran Ferić, Damir Avdić, Thomas Glavinic, Daniela Steel i Sreten Ugričić čitali su ulomke svojih djela na festivalu čitanja K.R.O.K.O.D.I.L. (književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju) koji se u utorak održao u Vip clubu. Književnici su publici predstavili teme koje ih zaokupljaju – kreativna industrija i njezin utjecaj na život, gubitak obitelji kao oslonca, o ljubavi i njenim demonima, o kapitalizmu i aktivizmu, o hodočašću u Međugorje iz perspektive ateista pa o političkoj distopiji o društvu 2014. godine... Djela predstavljaju na moderan način kroz performans, svirku i uz korištenje titlova za strane autore, ali i video i audio medije te kroz razgovor. Festival se prvi put održao u Zagrebu, a u četvrtak i petak održava se u Beogradu. Svirao je i talijanski bend Arbe Garbe koji vole donirati knjige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije