Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski filozof

Knjiga "Smisao ljubavi" Vladimira Solovjeva u izdanju Verbuma

Smisao ljubavi
arhiva
17.02.2012.
u 12:52

Po Solovjevu ljubav između muškarca i žene uvodi nas u srce stvarnosti i ima ključnu ulogu u mističnomu preobraženju svijeta

Knjigu Vladimira Solovjeva "Smisao ljubavi" u petak 17. veljače na konferenciji za medije predstavili su mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladničke kuće Verbum.

Vladimir Solovjev briljantni je i svjetski poznati ruski filozof s kraja 19. stoljeća, a knjiga "Smisao ljubavi" jedno je od njegovih najznačajnijih djela.

Svakome tko sumnja da je ljubav nešto više nego samo slijepi seksualni nagon ili simbioza dvaju više ili manje egoističkih interesa, ova knjiga će otvoriti nova obzorja. Po Solovjevu ljubav između muškarca i žene uvodi nas u srce stvarnosti i ima ključnu ulogu u mističnomu preobraženju svijeta. Ljubav, koja omogućuje osobi da pronađe bezuvjetno dovršenje u drugoj, postaje evolucijska strategija za prevladavanje kozmičkoga raspada.

Smisao ljubavi, o kojemu Solovjev govori u svojoj knjizi, nedvojbeno će današnjemu čovjeku pružiti mnoge odgovore i poticaje da o smislu života i ljubavi razmisli u posve novomu svjetlu.

Ovo djelo ruskog filozofa Vladimira Solovjeva, nezaobilazni klasik filozofske misli i najpoznatija studija o ljubavi, ovim objavljivanjem u nakladi izdavačke kuće Verbum prvi put postaje dostupno i na hrvatskom jeziku.

Vladimir Sergejevič Solovjev (1853. – 1900.) bio je ruski filozof, pjesnik, književni kritičar koji je odigrao bitnu ulogu u razvoju ruske filozofije i poezije krajem 19. stoljeća, a odigrao je i važnu ulogu u ruskoj duhovnoj renesansi na početku 20. stoljeća. Autor je više knjiga među kojima je jedna od najpoznatijih "Smisao ljubavi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije