Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 godina kratke priče
Povratak na članak

Kako je Večernji utemeljio novi žanr u hrvatskoj književnosti

Večernji list počeo proslavu pola stoljeća svog natječaja za kratku priču “Ranko Marinković”

Komentari 7

DU
dugi
19:24 16.04.2014.

Zanima me sto bi Marinkovic rekao da kojim slucajem cita SADASNJI VL sa svim ovim lijepim rijecima koje je "kajinx" nabrojio I jos koja stotina slicnih. VL bi trebao organizirati natjecanje svojih "novinara" koji ce napisati clanak na HRVATSKOM jezikuku kako bi I moja baka (dosla iz mraka) mogla pratiti dnevne dogadjaje a da me ne zove svakih par minuta:" a kaj to znaci sinek?" Za sve koji ne prodju na tom natjecanju, po jedan rjecnik I Pravopis Hrv. jezika, naravno, uz smanjenje place:))

VL
KA
kajinx
19:11 16.04.2014.

Kako je Večernji obogatio Hrvatski jezik: Uveo je slijedeće riječi: Mejlati, dounlodati, šopingovati, reternati, donirati, rupturati i mnogo drugih.

VL
Avatar noemy-no
noemy-no
20:34 16.04.2014.

Jedino je za vrijeme bivse Yugoslavije Hrvatska imala ozbiljnu knjizevnost i svoju osobnu kulturu. Od 90-ih na ovamo, Hrvatska se bavi samo samo zapadnim trashom, Njemackom i EU propagandom, nema tu ni ''H'' od Hrvatske kulture.

VL
ZE
zelenakrava
20:38 16.04.2014.

Kratka priča Večernjaka?! Sjećam ih se ali sam ih redovito preskakao i gotovo ih nikad nisam čitao.Nisam mogao podnjeti ilustracije Fedora Vaića koje su me iritirale i stranice sa njegovim ilustracijama sam jednostavno preskakao.Da je ondašnji Večernjak imao drugog ilustratora sa realnijim modernijim slikama sigurno bi i te priče češće čitao.

VL
Avatar sposaric
sposaric
09:33 05.05.2014.

Iskreno, žalostan sam ponuđenim izborom od 51. objavljene priče i ne znam o kakvom "novom žanru" se radi. Jedva sam pronašao dva ili tri sasvim pristojna uradka i uopće je pitanje, ako su ove objavljene stvarno najbolje priče, kakve su tek one koje nisu objavljene, onih 100, 200, 300, 500 komada koji su bačeni u smeće? Na dalje, ove novčane nagrade za "najbolje priče" previsoke su, nerealne za ono što smo čitali tijekom protekle godine. Ipak, sretno onima koji se nadaju nagradi.

VL
SM
stari_mačak
10:07 18.04.2014.

Kada hvalite broj pristiglih priča na natječaj to je kao da se Milan Bandić hvali brojem plastičnih vrećica na Jakuševečkom odlagalištu smeća.

VL
Avatar abraham73
abraham73
22:09 16.04.2014.

vecernji je hrvatski bild Zeitung, da "pohvalin" malo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.