Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali princ

Julijani Matanović i Anki Dorić nagrada Mali princ u Tuzli

julijana matanović dobila malog princa
patrik macek/pixell
30.05.2011.
u 13:54

Julijana Matanović i Anka Dorić osvojile su nagradu Mali princ na susretima Vezeni most u Tuzli. Uglednom regionalnom nagradom ovječana je njihova knjiga "One misle da smo male" koju je objavila Mozaik knjiga.

Roman “One misle da smo male” koji zajedno potpisuju književnica Julijana Matanović i liječnica Anka Dorić u deset dana osvojio je dvije nagrade. Nakon nagrade “Anto Gardaš” u Osijeku, literarno-liječnički duet osvojio je i nagradu "Mali princ" u Tuzli. Roman koji je objavila Mozaik knjiga tako je proglašen najboljom knjigom za djecu koja je objavljena u regiji prošle godine. Za "Malog princa" bilo je nominirano osam knjiga, a nagrađena je knjiga koja govori o HPV-u, ali i o odrastanju, zabavi... Anka Dorić u Tuzli je govorila o HPV-infekcijama koje su najčešće virusne i spolno prenosive infekcije u svijetu, a rak vrata maternice koji je središnja tema nagrađene knjige, kasna je komplikacija neprepoznate i neliječene bolesti od koje svake dvije minute u svijetu umire jedna žena.

Zanimljivo da je lani hrvatska književnica Nada Mihelčić romanom “Zeleni pas” prvo u Osijeku osvojila nagradu “Anto Gardaš”, da bi potom za istu knjigu bila nagrađena i regionalnim tuzlanskim Malim princom. Julijana Matanović ovih je dana u Mozaik knjizi objavila i zbirku priča “Cic i svila”.

Ključne riječi

Komentara 2

VR
vrtoletnik
09:06 31.05.2011.

Čemu brisanje? Hočemo estetike? Hočemo? Doo-bro, listič je popunjen. Julijana piše dosadno i katolićki, što je smijurija jer je Srbijanka. Ne može to tako. I što će roman o maternicama dječiju nagradu dobivati, jeste li vi norlamni?!

DU
Deleted user
19:20 01.06.2011.

Pročitah dvije knjige Julijane Matanović; Zašto sam vam lagala, i Bilješka o piscu..možda i još koju, ne sjećam se; osobno me se nije dojmila; previše gorčine osjetim u njenim recima, no to ne znači da nije kvalitetan pisac-o ukusima se,, kažu, ne raspravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije