Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poezija i jazz

Jubilarno Goranovo proljeće napunilo zagrebački VIP club

goranovo proljeće u vip clubu
dalibor urukalović/pixsell
21.03.2013.
u 10:21

Pedeseto jubilarno Goranovo proljeće započelo je u srijedu u zagrebačkom VIP clubu koji su ljubitelji poezije napunili do zadnjeg mjesta. Poeziju su čitali i laureati Branko Čegec i Stipe Odak.

Jubilarno pedeseto Goranovo proljeće počelo je masovnim okupljanjem pjesnika i ljubitelja poezije u zagrebačkom VIP clubu Dražena Kokanovića. Uz nastup Le Zbora koji je izvedo i pjesmu Crveni makovi skladanu na stihove pjesnika Mihovila Pavleka Miškine, prisutni su čuli i stihove ovogodišnjih lauerata i to Branka Čegeca (pročitao je i pjesmu Jazz u čast Kokanovića) i Stipe Odaka. Čegec je dobio Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički prinos, a Odak nagradu Goran za mlade pjesnike. Svoje su stihove čitali i dosadašnji dobitnici Goranovog vijenca i to Andriana Škunca i Ivan Rogić Nehajev. Posebnu pažnju izazvao je nastup uglednog slovenskog pjesnika, inače rođenog Zagrepčanina Tomaža Šalamuna. Kratki, ali efektni govor održala je i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić rekavši da je pjesnička sudbina usamljenička, a na odobravanje prisutnih naišla su i njena profesorska razmišljanja o razlikovanju lirskog subjekta od pisca. Svoje su stihove čitali i Gordana Benić, Kemal Mujičić Artnam, Marko Pogačar, Damir Šodan, Krešimir Bagić, Srđan Lipovac, Marko Tomaš, Irena Matijašević...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije