Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmska smotra

'Josef' Stanislava Tomića otvara pete Dane filma u Mostaru

Scena iz filma Josef
arhiva VL
02.11.2011.
u 15:01

"Ključeve grada" preuzet će glumci Špiro Guberina i Ivo Gregurević, dok će nagrade za životno djelo i statue "Drvo života" biti uručene glumcima Božidarki Frajt i Borisu Buzančiću.

Peto izdanje Dana filma u Mostaru, koji već tradicionalno, pod okriljem filmske udruge Oktavijan i direktora Slavena Knezovića, okupljaju najbolje od recentne filmske produkcije iz regije, počet će u subotu 5. studenog u 19 sati, a tu petodnevnu filmsku manifestaciju otvara hvaljena hrvatska ratna drama „Josef“ Stanislava Tomića, premijerno prikazana na ovogodišnjem Pulskom festivalu.

Budući da se dosad nije ni ispunila niti realizirala želja da Mostar više ne bude grad bez kina, ceremonija otvorenja, kao i prikazivanje filma, održat će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a tijekom svečanog dijela večeri "ključeve grada" preuzet će glumci Špiro Guberina i Ivo Gregurević, dok će nagrade za životno djelo i statue "Drvo života" biti uručene glumcima Božidarki Frajt i Borisu Buzančiću.

„Josef“ će biti prikazan u dva termina, u 19 sati te potom u 22 sata, a od nedjelje do srijede na rasporedu je još ukupno 12 filmova iz regije, između ostalih najsvježija hrvatska ostvarenja s Pulskog festivala – pobjednički film „Kotlovina“ Tomislava Radića, „Ćaća“ Dalibora Matanića, „7sex7“ Irene Škorić, „Korak po korak“ Biljane Čakić-Veselić i „Lea i Darija“ Branka Ivande – kao i bosanskohercegovački kandidat za Oscara „Belvedere“ te tri srbijanska filma „Neprijatelj“, „Kako su me ukrali Nemci“ i „Flashback“. Dane filma u Mostaru zatvorit će u srijedu navečer film "Oktobar", diplomski rad sedam studenata režije beogradske Filmske akademije.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije