Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Art kino Croatia

"John Lennon: Dečko koji ne obećava" u Art kinu Croatia

John Lennon: Dečko koji ne obećava,
arhiva VL
01.06.2011.
u 15:19

Film je nastao prema scenariju Matta Greenhalgha, dobitnika nagrade BAFTA za film ''Control'' o Ianu Curtisu iz legendarnog Joy Divisiona

Zamislite djetinjstvo Johna Lennona... Liverpool 1955. godine, a on je  pametan i nemiran petnaestogodišnjak,  željan iskustava. U obitelji punoj tajni dvije nevjerojatne žene sukobljavaju se oko njega. John bježi u nov i uzbudljiv svijet rock’n’rolla gdje nalazi srodnu dušu u tinejdžeru Paulu McCartneyju.Tek što John započne svoj novi život, dogodi se tragedija. No vedar mladić pronalazi svoj glas i njegova ikona eksplodira diljem svijeta.

Od 2. do 8. lipnja u Art-kino Croatia u Rijeci stiže priča o ikoni rock'n'rolla – biografska glazbena drama o Johnu Lennonu – "John Lennon: Dečko koji ne obećava"   redateljice Sam Taylor-Wood.

Film je nastao prema scenariju Matta Greenhalgha, dobitnika nagrade BAFTA za film ''Control'' o Ianu Curtisu iz legendarnog Joy Divisiona te u režiji Sam Taylor-Wood koja je nominirana za Zlatnu palmu u Cannesu 2008. godine za kratki film "Love You More". U ulozi mladog Lennona je Aaron Johnson (zvijezda u usponu iz Kick Assa, ova uloga donijela mu je nagradu Empirea), tetu tumači Kristin Scott Thomas (nominirana za Oscar za najbolju glavnu žensku ulogu u ''Engleskom pacijentu''), a ulogu Lennonove majke tumači Anne-Marie Duff (nominirana za ovu sporednu ulogu na BAFTA-i).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije