Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libertas Festival

Jiri Menzel u Dubrovniku poručio Miri Furlan da više jede

Jiri Menzel
04.07.2010.
u 14:59

Prije premijere dokumentarca “Moj Dubrovnik”, češki se redatelj “pravdao” da je uvijek bio loš dokumentarist.

Stari dubrovački znanac Jiri Menzel jučer je na Libertas film festivalu primio počasnu nagradu za poseban doprinos filmskom stvaralaštvu. S duhovitim češkim redateljem porazgovarali smo prije premijere njegova dokumentarca "Moj Dubrovnik“.

 – Dobro je što razgovaramo prije projekcije, jer me nakon gledanja filma možda ne biste htjeli susresti. Na akademiji sam imao najgore ocjene iz dokumentarizma – našalio se Menzel. Uz Dubrovnik ga, kaže, veže poseban sentiment još od 1982. godine, kada je tu režirao kazališno uprizorenje Hamleta u kojem je glumila mlada Mira Furlan.

 – Već tada se vidjelo da je Mira velika glumica. Sjećam se njene snažne osobnosti. U ovih dvadeset godina, koliko se nismo vidjeli, moram primijetiti da je jako smršavjela – ocijenio je zabrinuti Menzel. Iako je širokoj publici najpoznatiji kao redatelj Oscarom nagrađenih „Strogo kontroliranih vlakova“, smeta mu kad ga se naziva oskarovcem.

 – Pomalo sam alergičan na tu nagradu. Puno dobrih filmova nije dobilo Oscar i obrnuto. Osobno mi je veće priznanje kada mi netko od mlađih kolega kaže kako su zbog mojih "Vlakova“ počeli snimati filmove. Ali tako je to, gdje god se pojavim svi su fokusirani na nagrade. Događalo se i da me predstavljaju kao nobelovca.

Ključne riječi

Komentara 6

10
101lakeoswego
15:42 04.07.2010.

i da se vise seksa hehehehehehehehe

FE
Felicijen
17:12 04.07.2010.

Treba joj puno knedlički i prave dobre češke pive.

PG
praseca gripa
23:31 04.07.2010.

Mira Furlan? Je li to ona Jugoslavenka? Ma zamislite koliko je to vazno koliko ona (ne)jede. Citateljstvo se ubi od brige za njezin apetit. Dajte,ne gnjavite nas besmislicama! Hvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije