Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslastica za ljubitelje opere

Jerkunica i prijatelji u Hrvatskom domu u Splitu

Ivo Čagalj/Pixsell
11.04.2024.
u 09:43

Uz Jerkunicu, Hrvatski dom u travnju ugostit će i interaktivni koncert "Karneval životinja", pod ravnanjem maestra Harija Zlodre

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom postala je mjesto u koje Splićani koji prate kulturna događanja, poglavito koncerte, bez obzira na dob, sve više zalaze. Razlog je iznimno kvalitetan, atraktivan i raznovrstan program zbog kojeg se često traži karta više i to što je u vrlo kratkom periodu ravnateljica Vanesa Kleva povezala Hrvatski dom s drugim ustanovama u kulturi, Akademijom i kazalištima stvarajući i zajedničke proizvode.

U Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića 15. travnja bit će 15. izvedba predstave "Teta Opereta i Barba Klavalir" namijenjene najmlađoj publici, prvi put za javnost Orkestar studenata UMAS-a održat će interaktivni koncert "Karneval životinja", pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, a ljubitelji opere s nestrpljenjem očekuju petak, 12. travnja, kada će se održati koncert proslavljenog pjevača Ante Jerkunice i prijatelja. Bas Ante Jerkunica, mezzosopranistica Žana Marendić, violinistica Marica Rogošić, violončelistica Sunčana Tušek, pijanist Zoran Velić te dirigent i pijanist Hari Zlodre pripremaju gala večer najatraktivnijih opernih ulomaka.

– Hrvatski dom redovito predstavlja domaće glazbeno stvaralaštvo povezujući naše ansamble, institucije i pojedince te tako bitno utječe na glazbeni život Hrvatske. Želim istaknuti da ćemo 18. travnja ugostiti pijanistu Lukaša Vandračeka, mladog umjetnika koji je u svijetu već ostvario impresivnu karijeru, dok je kod nas relativno manje poznat. Prije dvije godine nastupio je na Piano Loop Festivalu i mislim da je osim slavnog Pogorelića, koji i nema konkurenciju, to bio jedan od najboljih koncerata održanih u Splitu – kaže Vanesa Kleva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije