Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reizdanje "Pjesma je moj život"

Izvanvremenski vokal Gabi Novak u jazz aranžmanima Matije Dedića

Aquarius records
24.01.2024.
u 10:59

Povratnički album Gabi Novak iz 2002. godine reizdan je na vinilu

Prošlogodišnje vinilno reizdanje povratničkog albuma "Pjesma je moj život" Gabi Novak iz 2002. godine bilo je jedan od definitivno zasluženih poteza. Radi se o albumu koji je revitalizirao karijeru Gabi Novak početkom dvijetisućitih, a krajem 2023. našao se i na vrhu popisa najprodavanijih albuma u Hrvatskoj.

Kombinacija u kojoj Arsenove pjesme u jazz aranžmanima Matije Dedića izvodi Gabi Novak teško da je mogla podbaciti, ali su početkom dvijetisućitih mnogi već bili zaboravili da se Gabi Novak tijekom duge karijere bavila i jazzom. Obiteljska manufaktura Dedićevih napokon je bila i cjelovito bila zabilježena na jednom mjestu, nakon nekoliko dotadašnjih međusobnih suradnji na albumima Matije i Asena.

Povratnički album "Pjesma je moj život" mogao se protumačiti i kao nova glazbena iskaznica i početak nove faze rada Gabi Novak. Izvanvremenski vokal koji se nikada nije uklapao u glib domaće estradne svakodnevice opet je superiorno procvjetao na temeljima pjesama koje je Gabi ionako osjećala kao svoje. Koliko je materijal bio posveta gospodskim autorskim navikama Arsena Dedića, toliko je jazz-nadogradnja Matije Dedića i brojnih instrumentalista bila savršena ovojnica za elegantnu Gabi koja je i tijekom karijere dovoljno puta pokazala da je osoba s delikatnim ukusom.

Na ovako koncipiranom albumu istaknute su ponajbolje strane njene vokalne interpretacije, koje su u nekim trenucima podvrgnute novim vrhuncima. Duet s Arsenom "Slavit ćemo sami" isticao je životnu povezanost dvoje ljudi, ali Gabi Novak nipošto nije slavila sama. Iako je bila uključena i antologijska "Ono sve što znaš o meni", album je tada pokazao da baš nismo znali sve o Gabi ili da smo neke stvari zaboravili. Podatak da je nakon toliko godina rada bila u stanju otkriti mnoge nove, važne stvari o svom glazbenom umijeću, dovoljno je govorio da se radi o imenu koje je biralo pravi trenutak i čija sudbina nije bila određena uobičajenim voznim redom domaće estrade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije