Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnički muzej

Izložba maketa "Oluja u minijaturi"

Oluja plakat
arhiva
15.10.2012.
u 10:55

Želja organizatora je da pomoću prigodnih maketa približi djeci i odraslima Domovinski rat i vojno-redarstvenu operaciju sagledanu s tehničkog aspekta uklapajući je istodobno u povijesni kontekst zbivanja

Tehnički muzej i udruga Signum laudis (udruga za promicanje povijesti, umjetnosti i tehničke kulture) organiziraju izložbu maketa, diorama i vinjeta s popratnim sadržajima na temu Domovinskoga rata Oluja u minijaturi koja se otvara u četvrtak 18. listopada od 18 sati u Tehničkome muzeju.

Podsjećajući na najvažnija zbivanja i uspomene nastale u nezaboravno-povijesnoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja u Domovinskom ratu želja organizatora je da pomoću prigodnih maketa približi djeci i odraslima Domovinski rat i vojno-redarstvenu operaciju sagledanu s tehničkog aspekta uklapajući je istodobno u povijesni kontekst zbivanja. Na taj način pristupa se popularizaciji maketarskog hobija kod djece i mladeži te osjećaja za nacionalni identitet.

Na izložbi će se izložiti 35 maketa, prezentirajući borbena sredstva na kopnu, vodi i zraku. Od maketa na kopnu bit će izloženi oklopni transporteri, oklopna vozila, improvizirana oklopna vozila i tenkovi. Od maketa u zraku prikazani su razni avioni i helikopteri. Operacije na Jadranu bit će predstavljene maketom raketne topovnjače RT011 Kralj Petar Krešimir IV. i TČ 51 Vukovar. Svaka maketa-izložak napravljena je na temelju autentičnih fotografija te dostupnog arhivskog gradiva.

Autor koncepta i idejno-likovnog postava ujedno je i predsjednik udruge Signum laudis Tihomir Bregar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije