Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MUO-a

Izložba fotografija Marina Topića u Muzeju za umjetnost i obrt

MUO, fotografije Marina Topića
arhiva VL
03.11.2011.
u 13:23

Na otvaranju izložbe, kojoj je nazočio velik broj Slavonaca i zaljubljenika u fotografiju, govorili su ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović, Vladimir Kusik iz Likovne galerije u Osijeku te povjesničar umjetnosti Zvonko Maković

U Muzeju za umjetnost i obrt svečano je otvorena još jedna izložba velikana hrvatske umjetnosti i fotografije – majstora fotografije Marina Topića. Ovaj Osječanin u proteklih je tridesetak godina snimio tisuće i tisuće fotografija sličnoga sižea, sve s naglaskom na svoj rodni kraj i rodni grad, a na zagrebačkoj je izložbi u 120 fotografija predstavio svoj rad u tri ciklusa: Slavonija, Portreti i Rat '91.

Izložba fotografija bit će otvorena za sve posjetitelje do 27.studenog 2011. godine.

 Topićeva izložba fotografija u Zagrebu samo je nastavak izložbe predstavljene u Likovnoj galeriji u Osijeku te je potvrda vrlo uspješne suradnje ovih dviju umjetničkih institucija. Na otvorenju izložbe, kojoj je nazočio velik broj Slavonaca i zaljubljenika u fotografiju, govorili su ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović, Vladimir Kusik iz Likovne galerije u Osijeku te povjesničar umjetnosti Zvonko Maković koji je ujedno i autor predgovora kataloga.

Opširan tekst o Marinu Topiću i ovoj izložbi pročitajte u prilogu Obzor u Večernjem listu od subote 5. studenoga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije