Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u režiji Krešimira Dolenčića
Povratak na članak

Izgubljena čarolija Držića u ‘Dundu’ za suvremeno doba

Po čemu ćemo pamtiti 65. Igre? Može li balet „Opasne veze“ spasiti baš sve?

Komentari 3

DU
Deleted user
16:21 11.08.2014.

To je kad se želi biti veći od pisca! A što je pjesnik htio reći ne zna se! Isto se događa i s Shakespearom - svi nam žele reći kaj je on mislil!

VL
Avatar sposaric
sposaric
20:28 11.08.2014.

Prepravljati Marina Držića je bogohulno. Gledao sam "Dunda Maroja" 1985. u Dubrovniku na placu Frana Gundulića i bilo je to izvrsna izvedba uz dopis izgubljena Držićeva teksta Antuna Šoljana. Bilo kakva modenizacija hrvatskoga klasika je prava besmislica! U Dolenčićevoj izvedbi valjda je Pomet postao Promet!?

VL
BU
bubimima
12:07 12.08.2014.

Naši kazalištarci očito nemaju dovoljno ideja i kreativnosti, pa postavljaju na scenu klasične ruske romane Dostojevskog i Tolstoja misleći valjda da će uspjeti ukrasti djelić njihovog talenta. Držić je tu još i dobro prošao. On je bar pisao za scenu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.