Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačka

Iz pariškog muzeja ukradena remek-djela Picassa i Matissea

muzej
AFP
20.05.2010.
u 11:58

Djelatnici muzeja tvrde da nedostaju slike Pabla Picassa, Henrija Matissea, Georgea Braquea, Amedea Modiglianija i Fernanda Legera.

Razbijen prozor, slomljena brava i snimka sigurnosne kamere koja pokazuje čovjeka koji puzi kroz prozor, jasno su ukazivali da je pariški Muzeju moderne umjetnosti posjetila neželjena osoba! Činjenica da je ukrao pet slika Picassa, Matissa i Modiglianija, nije ukazivala na njegov ukus.

Teško je vjerovati i da je “radio” sam. Vjerojatnije je da je riječ o organiziranom kriminalu, koji je kriv za čak 50 tisuća krađa umjetničkih djela godišnje! Od čega većina nikad ne bude otkrivena, jer ih je većina manje poznatih.

Najteže je, dakako, sakriti poznata djela. Norveškoj je policiji trebalo dvije godine da pronađe ne tako davno otuđen Munkov “Krik”, pa se policija nada da će slike iz najnovije pariške krađe isto tako biti pronađena. Zasad novinari čekaju izjavu pariškoga gradonačelnika Bertranda Delanoa da se oglasi o krađi.

Komentara 1

VA
ValentinoM
15:08 20.05.2010.

Novinaru koji je ovaj izvjestaj napisao odmah bi mu dao otkaz. Kako moze napisati izvjestaj a da ne navede o kojem je muzeju rijec. Idijoti imaju posao a ja ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije