Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade V. Nazor

Ivanu Aralici i Božidarki Frait nagrade za životno djelo

Ivan Aralica
arhiva VL
24.05.2011.
u 10:19

Godišnju nagradu za književnost osvojila je Nada Gašić za svoj kriminalistički roman "Voda, paučina" čija radnja isprepliće sadašnjost i veliku zagrebačku poplavu 1964. godine

Na području književnosti nagradu za životno djelo dobio je Ivan Aralica, a godišnju nagradu dobila je  Nada Gašić za svoj kriminalistički roman "Voda, paučina" čija se radnja isprepliće sadašnjost i veliku zagrebačku poplavu 1964. godine. Glazbena  nagrada za životno djelo pripala je Rubenu Radici, a godišnja nagrada  Ljerki Očić za diskografsko ostvarenje Hrvatska orguljska glazba. Na području  filmske umjetnosti laureati su Božidarka Frait   koja je dobila nagradu za životno djelo i Danilo Šerbedžija koji je godišnju nagradu osvojio svojom  režijom  dugometražnog igranog filma "Sedamdeset i dva dana".

Na području likovne i primijenjene umjetnosti  nagrada za životno djelo dodijeljena je Šimi Vulasu, a godišnja nagrada Ivanu Faktoru za izložbu Prvi program, koja se u Klovićevim dvorima održala u  rujnu i listopadu 2010. godine. Nagradu za životno djelo za kazališnu umjetnost dobio je Zlatko Vitez, a godišnju nagradu Jagoda Kralj-Novak za ulogu Juliške u predstavi "Familija u prahu" Nine Mitrović. Na području arhitekture i urbanizma nagrađeni su Dinko Kovačić nagradom za životno djelo i Nikola Bašić godišnjom nagradom  za spomen-obilježje vatrogascima poginulim na Kornatu.     

Odlučio je tako odbor Nagrade Vladimir Nazor na čelu s akademikom Milanom Mogušem na sjednici održanoj 20. svibnja 2011. godine.  Svečana dodjela nagrada održat će se 19. lipnja  u 12 sati u Hrvatskom državnom arhivu,  a laureatima će nagrade uručiti  ministar kulture mr. Jasen Mesić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije