Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni pjevači

Il Divo – u Hrvatskoj već imamo svoju vjernu publiku

Il Divo
arhiva VL
23.04.2012.
u 10:57

Na koncertu u Beču, na početku svjetske turneje na kojoj promoviraju novi album, slavni su pjevači pozdravili i hrvatsku publiku i rekli da se raduju koncertu u Zagrebu 17. rujna

Ne morate biti obožavatelj opere da biste voljeli operni pop-sastav Il Divo. Niste morali ni otputovati na koncert u Beč da biste čuli kako pjevaju najzgodniji operni pjevači na svijetu jer oni 17. rujna stižu u Arenu Zagreb gdje će nastupiti u sklopu velike svjetske turneje Il Divo & Orchestra in Concert.

No zato je ekipa Večernjeg lista u austrijsku prijestolnicu otišla provjeriti što to Španjolac Carlos Marín (43), Švicarac Urs Bühler (40), Amerikanac David Miller (39) i Francuz Sébastien Izambard (39) imaju, a za čim luduju milijuni žena diljem svijeta. Iako će im to biti prvi nastup u Hrvatskoj u osam godina, koliko ovaj multinacionalni sastav postoji, najveći šarmeri u svijetu opere već imaju vjerne obožavatelje iz naše zemlje koji ih prate na turnejama. Otkrili su to dečki u jednom od brojnih obraćanja publici za dvosatnog spektakla u bečkom Stadthalleu. Poznat najviše po opernim obradama pop-hitova, singlova iz mjuzikala, a zatim i po ponekoj vlastitoj pjesmi, kvartet na turneji promovira aktualni album “Wicked Game”. Strast i romantika prožimaju njihov opus i nastupe, a pjevaju na talijanskom, španjolskom, francuskom i engleskom. Koncert u Beču počeli su singlom iz mjuzikla Moulin Rouge “Come What May”, a slijedile su “Dove L’Amore”, “Adagio”, “Don’t Cry For Me Argentina”, “Si Tu Me Amas”, “Melanconia”, obrada klasika Chrisa Isaaka “Wicked Game” i druge.

Na pozornicu su cijelo vrijeme iz publike letjele ruže, a u jednom trenutku obožavateljice su pohrlile u prve redove i na poziv Carlosa Marína, jedinog samca u grupi, zaplesale salsu.

– Možda upravo večeras upoznam ženu svog života – poručio je španjolski zavodnik. Koncert su završili slavnom “Time to Say Goodbye“, pjesmom koja ih je i okupila. Njihov tvorac Simon Cowell na ideju da stvori operni kvartet ugodan za svačije uho i oko došao je 2001. slušajući Bocellijevu “Con te partirò” dok je gledao seriju “Sopranos”.

– Kada smo počinjali, nismo imali pojma što radimo – rekao je David Miller na novinskoj konferenciji održanoj prije bečkog koncerta u hotelu Sacher. Dečki su prije šest godina bili gosti na turneji Barbre Streisand, svoje veličanstvene glasove spojili su i s vokalom Céline Dion, a sada streme ekstremnijim suradnjama.

– Voljeli bismo surađivati s Björk, Eminemom i Davidom Guettom. Ne znam koliko bi to bilo komercijalno uspješno, ali znam da bi bio odličan eksperiment – istaknuo je Sébastien, dok je Urs otkrio rituale prije nastupa.

– Popijemo čaj ili kavu koja je dobra jer otvara glas.

Četvorka se raduje koncertima u zemljama poput Hrvatske i Poljske koje još nisu posjetili.

– Uvijek se veselimo novim gradovima, novim ljudima i njihovoj energiji. Kada smo prvi put nastupali u Berlinu, ljudi su na koncertu bili dosta suzdržani, ali već na idućem potpuno su se oslobodili – istaknuli su Il Divo na svom druženju s novinarima u Beču, na početku svjetske turneje na kojoj promoviraju novi album.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije