Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik

Gudački kvartet Porin nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama

gudački kvartet porin
arhiva
30.07.2012.
u 11:23

Izvode skladbe Ive Mačeka, Ottorina Respighija i Césara Francka, a pridružit će im se i mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i pijanistica Mia Elezović

Gudački kvartet Porin, mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i pijanistica Mia Elezović nastupaju u sklopu glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u ponedjeljak 30. srpnja od 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. Izvode Prvi gudački kvartet u F-duru Ive Mačeka, skladatelja koji zauzima posebno mjesto u domaćem glazbenom stvaralaštvu 20. stoljeća više puta gostujući kao profesor na Međunarodnom muzičkom seminaru u Weimaru, a bio je jedini hrvatski pijanist član žirija najčuvenijega klavirskog natjecanja u svijetu – Frédéric Chopin u Varšavi, međunarodno uživajući ugled glazbenika velike kulture i znanja. Kvartetu će se nakon toga u izvedbi Il tramonta za mezzosopran i gudački kvartet, svojevrsne balade o nesretnoj ljubavi Ottorina Respighija, pridružiti ugledna zagrebačka mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, docentica na odsjeku za pjevanje Muzičke akademije u Zagrebu. U drugom dijelu koncerta i izvedbi Kvinteta za klavir i gudački kvartet u f-molu Césara Francka s Gudačkim kvartetom Porin nastupit će pijanistica Mia Elezović koja broji mnoge nastupe u Hrvatskoj i svijetu, dobitnica je brojnih nagrada , a međunarodno je aktivna u pedagoškom radu.

Gudački kvartet Porin čine Ivan Novinc i Tamara Petir (violina), Lucija Brnadić (viola) i Neva Begović (violončelo), a jedan je od najznačajnijih komornih sastava u Hrvatskoj s velikim uspjesima na nastupima u zemlji i inozemstvu. Od osnutka surađuju s istaknutim umjetnicima, sudjelovali su u predstavljanju hrvatske glazbene umjetnosti na Expou 2000. u Hannoveru, nastupali su na salzburškome Mozarteumu, a dobitnici su i brojnih nagrada. Njihov repertoar obuhvaća različita stilska razdoblja, s naglaskom na skladbe hrvatskih autora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije