Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jazz u Grožnjanu

Grožnjanski centar Hrvatske glazbene mladeži i Boško Petrović

grožnjan ne zaboravlja boška petrovića
arhiv vl
30.05.2011.
u 13:59

Nedavno preminuli jazz glazbenik Boško Petrović neće biti zaboravljen u Grožnjanu gdje je vodio festival Jazz is back. Centar Hrvatske glazbene mladeži tako će i dalje organizirati jazz seminare te održavati festival

Tradicionalni međunarodni tečajevi Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu neće ostati bez sjećanja na nedavno preminulog velikana džeza Boška Petrovića. Tako se i ove godine nastavlja festival Jazz is Back, s time što će pokretačku palicu preuzeti Boškov prijatelj i dugogodišnji suradnik Neven Frangeš. Slikoviti Grožnjan ugostit će i velikane svjetskog džeza koji će i koncertirati i raditi s mladim glazbenicima, i to u rasponu od dirigenta Sigija Feigla do trombonista Luisa Bonille. Tu je i na desetke tečajeva za vokale (vodi ga primadona Dunja Vejzović), glumu, violinu, glasovir, flautu, violu, klarinet, saksofon... Predsjednik Hrvatske glazbene mladeži Berislav Šipuš mašta o Simfonijskom orkestru te udruge koja će 2014. godine ponovo u Grožnjanu ugostiti i svjetski kongres. A već ovog rujna svečanim koncertom bit će obilježen kraj restauracije vrijednih orgulja grožnjanske župne crkve koju potpisuje radionica Heferer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije