Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi put od 1990.

Godina bez ijednog hrvatskog filma s Ivom Gregurevićem

Ivo Gregurević
Arhiva VL
02.08.2010.
u 19:24

"Nisam snimio nijedan film jer me nitko nije zvao. Ne znam zašto, ali valjda tako neće biti i ubuduće."

Dolazak Ive Gregurevića u Motovun po nagradu Bauer za film “Crnci” popravio je ponešto potpuno neobičnu činjenicu da je ovogodišnji pulski festival bio prvi u povijesti nove države na kojem nije imao nijedan film. Od '91. Gregurević je bio apsolutni rekorder po broju snimljenih filmova, s tri do četiri naslova u pojedinim godinama, što nije bilo nimalo čudno jer je riječ o našem najboljem filmskom glumcu. Opadajući trend, nadajmo se prolazan, zaustavio se posljednjih godina na jednom do dva filma (još lani imao je “Metastaze” i “Crnce”), a onda - nijedan.

Ivo Gregurević imao je određenih zdravstvenih problema, koji su ga na neko vrijeme primorali na smanjenje radnih sati, ali ti su problemi uspješno prevladani i nisu razlog izbivanja. A možda je to sve tek puka slučajnost?

– Nisam snimio nijedan film jer me nitko nije zvao – komentira Gregurević bez pretjerane želje i potrebe za analiziranjem situacije te dodaje: – Ne znam zašto je to tako, valjda neće tako biti i ubuduće.

Gregurević je ovih dana zaokupljen skupljanjem filmova i pripremanjem obljetničkoga, petnaestog festivala u Orašju koji prvi put u povijest neće biti otvoren nekim njegovim filmom.

– Festival će otvoriti film koji je proglašen najboljim u Puli, a to je film “Neka ostane među nama” Rajka Grlića. Festival počinje 4. rujna i trajat će osam ili devet dana, a pored filmova iz Hrvatske, prikazat ćemo i naslove iz BiH i Srbije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar billybull
billybull
07:05 03.08.2010.

napokon

OB
-obrisani-
03:35 03.08.2010.

Dosta je više tog bosanca na privremenom radu u Hrvatskoj. Ima svoju bosnu pa nek tam snima srpsko-psihološko-propagandne agitprop proljeve ili kaj god hoće a onda nek ih dođe promovirati u motovun.

NO
norahs
08:31 03.08.2010.

Ivo Gregurević je jedan od najboljih naših glumaca, \"vlasnik\" nekoliko nezaboravnih filmskih likova s karakterom, o kojima se pričalo godinama. Ne znam puno današnjih novih glumaca koji su u stanju biti tako uvjerljivi.I - što onda ako je Bosanac?! Fala Bogu što radi baš kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije