Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Režija Saše Božića

Glorija Ranka Marinkovića ponovo na sceni Teatra &TD

Nataša Dangubić
arhiva VL
16.05.2012.
u 13:01

Sama je srž Marinkovićeve Glorije, kao i njegov veličanstveni poetični tekst, zadržana u predstavi, dok su vanjske manifestacije unutarnjih svjetova protagonista naglašene izvedbom akrobatske joge

“Glorija”, čudesni i čudovišni mirakul Ranka Marinkovića, najpoznatiji komad jednog od najvećih hrvatskih književnika, vraća se na  daske Teatra &TD-a u režiji Saše Božića. Pogledajte je 19., 20., 21. i 23. svibnja u 20 sati u  velikoj dvorani Teatra &TD.

Ova "Glorija" donosi novo čitanje ovog klasika hrvatskog kazališta. Nataša Dangubić kao naslovna junakinja okružena je mladim glumcima koji pripadaju "novoj generaciji nadarenih glumaca sklonoj beskompromisnom kazališnom istraživanju". Sama je srž Marinkovićeve Glorije, kao i njegov veličanstveni poetični tekst, zadržana u predstavi, dok su vanjske manifestacije unutarnjih svjetova protagonista naglašene izvedbom akrobatske joge.To je još uvijek melodramatski zaplet ljubavne priče u udaljenoj otočkoj biskupiji u kojoj ambiciozni svećenik trenira bivšu cirkusantkinju za izvođenje crkvenih čuda kako bi povratio izgubljenu pastvu. No u Božićevoj Gloriji gledatelji su u vizualnom spektaklu cirkusa, dok je čudo preneseno iz radnje u čudesnost izvedbe tijela. 

Glume: Nataša Dangubić, Jure Radnić, Filip Riđički, Silvio Vovk, Dado Ćosić, Nika Burđelez, Milica Manojlović...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije