Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađen Čulić

Gitarist Petar Čulić u Nikšiću osvojio gitaru vrijednu 7000 eura

petar čulić
arhivska slika
27.07.2010.
u 13:49

Mladi hrvatski gitarist Petar Čulić osvojio je Grand Prix na Petom gitarističkom natjecanju u Nikšiću i to u najzahtjevnijoj petoj kategoriji. Drugu nagradu osvojio je Vojin Kocić, a treću Emir Okanović.

Mladi hrvatski gitarist iz Dugog Rata Petar Čulić s petoga međunarodnog gitarističkog natjecanja održanog u Nikšiću vratio se s gitarom vrijednom sedam tisuća eura. Gitaru je izradio Andreas Marvi, a Čuliću je pripala zbog osvajanja prve nagrade u najzahtjevnijoj petoj kategoriji, kategoriji bez starosne granice.

Čulić je osmerostruki državni prvak, studirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, ali i na privatnoj akademiji u Koblenzu. U svibnju ove godine svirao je s Rajnskom filharmonijom kao solist na festivalu u Koblenzu i to Concierto de Aranjuez.

Finale festivala u Nikšiću prenosila je crnogorska Atlas televizija. Petar je u finalu svirao i svoju skladbu "M" koja je popularna i na YouTubeu. Prije Nikšića, Čulić je pobjeđivao na natjecanjima izvodeći vlastitu skladbu "Mali princ".

Osim gitare vrijedne sedam tisuća eura, Čulić je osvojio i niz koncerata sa Simfonijskim orkestrom Crne Gore, koncert na Forumu Guitarre u Beču 2011. godine, ali i koncert u Skopju.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:43 27.07.2010.

Da to nije ona što su mi je 1991. pokupili ispod posteje?

JO
Johny1973
17:43 27.07.2010.

dečko svira legendarno, skoro ko i ja

AU
autoritet
01:14 29.07.2010.

izvol\'te je vratit peri-leri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije