Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKCIJE

Filmovi Toma Gotovca u Ružičkinoj kući

tom gotovac
(vl)
09.03.2011.
u 13:05

Petak u Ružički rezerviran je za filmove jednog od najvećih hrvatskih alternativnih umjetnika Toma Gotovca, od prije pet godina znanog kao Antonijo G. Lauer.

Petak u Ružički rezerviran je za filmove jednog od najvećih hrvatskih alternativnih umjetnika Toma Gotovca, od prije pet godina znanog kao Antonijo G. Lauer. U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom prikazat će se četiri njegova filma, a to su: "Cesar Franck - Wolf Vostell", "Dead Man Walking", "Glenn Miller 2000" i "Praznik rada".

Cesar Franck-Wolf Vostel je dokumentarni film posvećen velikom pariškom orguljašu i skladatelju C. Francku koji je živio u drugoj polovici 19. stoljeća, satima svirao zabavne melodije i pio apsint s prostitutkama u pariškim krčmama svirajući orgulje. Za njega se kaže i da je bio najbolji Bachov orguljaš. Film je također posvećen i velikom njemačkom umjetniku Wolfu Vostellu koji je 50-tih godina 20. stoljeća radio „Decolages“.

Na programu će se također naći i eksperimentalni film Dead Man Walking koji je sastavljen od isječaka njegovih, tuđih i dokumentarnih filmova. To je svojevrsni provokativni kolaž njegovih avangardnih umjetničkih akcija iz 60-ih i 70-ih godina i osobnih (ob)računa s političkim ideologijama dvadesetoga stoljeća te kulturnim establišmentom u svojoj sredini.

Posjetitelji će također moći pogledati dokumentarno-eksperimentalni film Glenn Miller 2000 koji je i osvojio nagradu Oktavijan za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma 2002., a na repertoaru će biti još jedan dokumentarni film 'Praznik rada', odnosno novi fragment portreta (biografije) Tomislava Gotovca.

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije