Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Puli

Film više nije samo muški posao: O Arenama odlučuje isključivo ženski žiri

Marko Lukunic/PIXSELL
23.06.2023.
u 10:54

O pobjednicima Pule sude: Tamara Cesarec, Nives Ivanković, Maja Popović Milojević, Tena Štivičić i Snježana Tribuson

Pulski filmski festival, koji će se održati od 15. do 23. srpnja, jučer je objavio sastav žirija koji odlučuje o 20 Zlatnih arena. U tom su žiriju moćne žene hrvatskog filma i kazališta, što iznova dokazuje da filmovi u Hrvatskoj više nisu samo muški posao. O Arenama će odlučivati: direktorica fotografije i snimateljica Tamara Cesarec, glumica Nives Ivanković, producentica Maja Popović Milojević, dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić te redateljica Snježana Tribuson.

Njihov rad u Puli ovim je riječima najavio umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek:

 

– Tamara Cesarec dolaskom u Pulu ovog ljeta simbolično se vraća u hrvatski film nakon osam godina otkako se odselila u Kanadu. Dobitnica je Zlatne arene za kameru u filmu “Narodni heroj Ljiljan Vidić” redatelja Ivana Gorana Viteza. Dvjema Zlatnim arenama nagrađena je i glumica Nives Ivanković, lani za ulogu u “Zbornici” Sonje Tarokić te prije za ulogu u filmu “Zvizdan” Dalibora Matanića. Maja Popović Milojević producentica je filma “Ljeto kada sam naučila letjeti” koji je pulska publika prošle godine nagradila kao najbolji film međunarodnog programa. Dramatičarka, dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić u žiri donosi svoj “pogled izvana”, ona je netko tko hrvatsku kinematografiju promatra s međunarodnim iskustvom i međunarodnim metrom. Redateljica Snježana Tribuson jedna je od naših prvih etabliranih redateljica koja je svojim radom otvorila put mnogim kolegicama i počašćeni smo što je članica ovog žirija – izjavio je umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Danijel Pek.

Peteročlani ocjenjivački sud 70. Pulskog filmskog festivala odlučivat će o dobitnicima 20 Zlatnih arena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije