Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji dokumentarac
Povratak na članak

Film 'Neželjena baština' Irene Škorić dobio 1. nagradu na festivalu u Švedskoj

Film je odabran kao jedini hrvatski dokumentarni film u konkurenciji 14 dokumentarnih i 13 kratkih igranih filmova iz Madžarske, S.A.D.-a, Srbije, Švedske, Rumunjske, Makedonije, Maroka, Crne Gore, Moldavije, Bosne i Hercegovine…

Komentari 15

Avatar NikadRobom
NikadRobom
09:37 23.12.2016.

Dajte molim vas,kao prvo redateljica nije hrvatica.A drugo,dosta vise sa tim komunjarama i Balkanom,gubite se u vrazju mater.

VL
NI
Nikomah95
10:03 23.12.2016.

Još ronim krokodilske suze za svim tim spomenicima, ne znam hoću li se uopće moći radovati Božiću od tuge pregoleme... Ostatak bi se trebao poskidati, prodati u staro željezo, a novac podijeliti pučkim kuhinjama. A propos uvažene redateljice filma, Švedska je pravo mjesto za predstavljanje ovakvog filma. Samo me zanima, bi li ga ona otišla predstaviti,ovako plava, i u "no go" mjesta u Švedskoj?

VL
Avatar Cinco
Cinco
09:11 23.12.2016.

Pa sam naziv festivala je lakrdija. Balkan New Film Festival u Stockholmu??!!?? Prestiža nagrada? Svašta. U žiriju su vjerojatno bili Pusići, Mustač, Dačić... pa i autor glazbe Josipović.

VL
DU
Deleted user
10:12 23.12.2016.

u koji zanr spada film, horor ili SF?Kako ti ljudi vec jednom ne shvate da narod nije blesav, da ga se nemoze lagati vjecno, da se nemogu opravdati ili sakriti zlocini titovog rezima, stotine tisuca ubijenih u miru, i to sopstvenog naroda, i opet nesto muljaju, skrivaju lazu. pa da je tito bio dobar svi bi ga obozavali, alo

VL
AT
Atanazije
23:56 24.12.2016.

Pretpostavljam da je to vijest zato što je agitpropovski film snimljen novcima hrvatskih građana... To je najtužnije, a žena nek snima za Balkan festivale koliko hoće, samo ne našim novcima.

VL
KO
Korisniche
10:18 23.12.2016.

Agitprop je kratica koja je nastala povezivanjem riječi agitacija i propaganda, i označava sva dijela umjetnosti, panflete, igrokaze, filmove koji su povezani s nekom političkom porukom. Izraz agitprop nastao je u SSSR-u i skraćenica je za državni "odjel za agitacije i propagande" (отдел агитации и пропаганды), koji je bio dio centralnog i regionalnih komiteta Komunističke partije u Sovjetskom Savezu. Prema zamišli KP-a SSSRa, spajanjem agitacije s propagandom dobiva se snažnije oružje: propaganda djeluje na razum, dok agitacija djeluje na emocije osobe. U kasnijim godinama, Odjel za agitprop se dobiva ime Odjel za ideologiju. Odjeli agitpropa bili su sastavni dio središnjih i regionalnih odbora komunističke stranke u realsocijalističkim državama. Agitprop je imao za cilj širenje komunističkih ideja.

VL
BA
bakulušić
20:25 28.12.2016.

Propala država, propala ideologija, propali spomenici...ostao je samo krvavi trag i istina sakrivena iza zaključanih vrata arhiva. I oni koji se ne mogu pomiriti i prihvatiti stvarnost.

VL
DU
Deleted user
20:32 28.12.2016.

Još jedan šufteraj na koje lijeva kulturna scena u Hrvata troše novce poreznih obveznika....luk i voda kojega se nitko neće sjećati za 6 mjeseci. Volio bih da Irena živi od prodanih karata....pa da vidimo dokle.

VL
DU
Deleted user
01:00 06.01.2017.

Odlican film. Zasluzuje sa pravom najvecu nagradu!

VL
JE
Jednakost
09:32 23.12.2016.

Kad je narod bio narod, a ne stoka sitnog zuba.

VL
RA
rankovic
10:17 23.12.2016.

bedo jedna, a da se postavi kip pavelića postao bih to kraj hodočašča, kojeg bi velečasni kardinal božanić na veliko propagirao, a zaboravljate, da je bio Tuđman jugoslovenski general - znači komunjar nažderajte se toga svoga ustaškog govna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.