Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ernst Lintner:

Ernst Lintner: Hrvatski glazbenici osvježili bečku glazbenu scenu

Kvarteta flauti „4Syrinx“
snjezana herak
12.12.2012.
u 10:51

Kvartet flauti „4Syrinx“ u sastavu Karolina Šantl Zupan, Marina Novak, Darija Zokić i Špela Benčina izveo je djela Mozarta, Reicha, Griega, Tarbuka, Laubera i Bizeta u čuvenoj austrijskoj Nacionalnoj biblioteci u Beču

Predsjednik Novog umjetničkog foruma u Beču prof. Ernst Lintner jedan je od onih Austrijanaca koji već godinama zdušno pomaže promociju hrvatske komorne glazbe u austrijskom glavnom gradu. Ove je godine u sklopu 8. festivala hrvatske glazbe u Beču, koji je organizirao Muzičko-informativni centar Koncertne direkcije Zagreb na čelu s muzikologom Davorom Merkašem, uvrstio u pretplatnički ciklus Bečana koncert hrvatskog Kvarteta flauti „4Syrinx“.

– Uvrstio sam ih u program kako bi ga osvježio umjetnicima iz glazbene Hrvatske – rekao je Lintner za Večernji list dodavši da je „sjajno muziciranje visokoobrazovanih i visokoprofesionalnih hrvatsko-slovenskih umjetnica bio pun pogodak, što je bilo vidljivo i iz burnog i dugog aplauza i poziva na 'bis' bečke publike“. Zaželio je Hrvatskoj da uđe početkom srpnja iduće godine u EU i pridruži se i službeno europskoj glazbenoj sceni, gdje, kako je rekao, oduvijek pripada. Najavio je potporu promociji hrvatske glazbene baštine u Beču i sljedeće godine. Posebice je istaknuo odličnu suradnju s hrvatskim MIC-om KDZ-a i voditeljem Merkašem.

Kvartet flauti „4Syrinx“ u sastavu Karolina Šantl Zupan, Marina Novak, Darija Zokić i Špela Benčina izveo je djela Mozarta, Reicha, Griega, Tarbuka, Laubera i Bizeta u čuvenoj austrijskoj Nacionalnoj biblioteci u Beču. Nastup ovog raritetnog ženskog kvarteta, osnovanog 2001. godine, obilježila je visoka tehnička razina interpretacije, zvukovno blistav i besprijekoran ton, oplemenjen alt, bas i piccolo flautom, kao i antologijski odabir vrlo zahtjevnog komornog programa.

Flautistice su se oprostile od Bečana „Parkovima“ Alfija Kabilja.

Komentara 1

CA
CastrumFF
11:30 12.12.2012.

Ljijepa i uspješna suradnja između Slovenkama Karoline i Špele , te Hrvaticama Marine i Darije. Ta sinergija bi se mogla prenijeti i na neko drugo područje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije