Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heine Karahasanu

Dževad Karahasan primio nagradu koja nosi ime Heinricha Heinea

dževad karahasan
arhiv vl
21.02.2012.
u 11:41

Književnik iz Bosne i Hercegovine Dževad Karahasan u Düsseldorfu je primio nagradu Heinrich Heine. Nagrada se dodjeljuje svake treće godine, a Karahasan je prvi dobitnik iz zemlje koja nije iz njemačkog govornog područja.

Društvo Heinrich Heine još od 1965. godine dodjeljuje Heineovu nagradu, a prvi je laureat bio Max Brod. Ovih je dana društvo nagradu u hotelu Savoy u Düsseldorfu uručilo poznatom književniku iz Bosne i Hercegovine Dževadu Karahasanu. Karahasan, rođen u Tomislavgradu, s boravištem u Sarajevu i Grazu, prvi je književnik iz države koja nije u njemačkom govornom području, a koji je dobio prestižnu njemačku esejističku nagradu. Nagrada se sada dodjeljuje svake treće godine, a prije Karahasana dobila ju je njemačka književnica rumunjskog podrijetla i nobelovka Herta Muller.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:16 21.02.2012.

Čestitam oduvijek je područje BiH bilo rasadnik kulture, na tako malom prostoru uz ovog književnika rođen je i najveći svjetski grafičar Virgilije Nevistić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije