Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11. i 12. travnja

Dva koncerta Rundek Cargo Trija u Vip Clubu

Košarka
29.03.2012.
u 13:24

Objaviili su videospot za novi singl s albuma "Plavi avion“, pjesmu "Sanjala si da si sretna“

Nakon cjelogodišnjeg izbivanja sa zagrebačke glazbene scene, Rundek Cargo Trio vraća se u Zagreb kako bi u srijedu i četvrtak 11. i 12. travnja ekskluzivno nastupili u VIP klubu za tek stotinu posjetitelja po danu. Trosatni koncerti zamišljeni su kao jedinstveno glazbeno proputovanje kroz Rundekov cjelokupni opus. Ususret koncertima Rundek Cargo Trio objavio je videospot za novi singl s albuma "Plavi avion“, pjesmu "Sanjala si da si sretna“. 

Pjesma "Sanjala si da si sretna" možda ponajbolje predstavlja recentni album Rundek Cargo Trija Plavi avion, jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca. Ona je istovremeno duboko prisna i glazbeno bogata, s mnoštvom suptilnih referencija na, među ostalima, The Beatles i King Crimson. U toj je pjesmi do punog izražaja došlo aranžersko majstorstvo Duce Vranića, diskretni producentski "touch" Edija Cukerića i jedan je od solističkih vrhunaca jedinstvene Isabel na električnoj violini.

Kao što je poznato, omot Plavog aviona oslikala je zadarsko-zagrebačka slikarica Ana Kolega čiji se autorski ciklus mogao razgledati na izložbi u Medijateci francuskog instituta u Zagrebu, povodom izlaska albuma, dok se cijeli ciklus pokazao kao zanimljiva osnova za mali animirani film inspiriran pjesmom „Sanjala si da si sretna“ koji je ujedno postao videospot.

– Ana Kolega prihvatila je da bude autor filma. Nakon toga bilo je bitno pronaći pravog animatora jer Ana nije imala konkretnog iskustva u tom mediju. Srećom, nedugo prije toga, radeći muziku za film "Ornament duše" Irene Jukić-Pranjić upoznao sam mladog i izuzetno kompetentnog zagrebačkog animatora Zorana Mudronju, koji se pokazao kao točan izbor. Od prve verzije knjige snimanja prošlo je godinu dana. Rađanje animiranog filma je dugotrajan proces. Nadamo se da ćete uživati u njegovu rezultatu, a uskoro se i vidimo – izjavio je Rundek.

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:49 29.03.2012.

iOriginalno,nadahnuto i genijalnoi Pjasma o samoci i ceznji za ljubavi i o sreci koja je je nedostizna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije