Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 31. listopada

Dubrovački dio Perforacija – festivala izvedbenih umjetnosti

Senka Bulić
arhiva VL
29.10.2012.
u 11:32

Dubrovački program Perforacija otvara predstava Psi autora Bojana Đorđeva i Stipe Kostanića, nastala prema predlošku Hervéa Guiberta – produkcija koja je obilježila posljednji Queer Zagreb ali i prvi Queer Split festival

Nakon iznimno uspješnih izvedbi u Rijeci i Zagrebu, festival Perforacije, Perforacije – tjedan izvedbenih umjetnosti, od 29. do 31. listopada odvijat će se u Dubrovniku. Dubrovački program Perforacija otvara predstava Psi autora Bojana Đorđeva i Stipe Kostanića, nastala prema predlošku Hervéa Guiberta – produkcija koja je obilježila posljednji Queer Zagreb ali i prvi Queer Split festival.

Slijedi ulični performans iznenađenja Vlaste Delimar u kojem konkretni prostor urbane ulica ili trga ruši razliku između umjetnika, publike ili slučajnih prolaznika te postaje zajednička pozornica. Zahvaljujući Perforacijama u Dubrovnik stiže i Sindikat biciklista koji će u sklopu ove godine iznimno jakog ekološkog festivalskog programa u Lazaretima održati predavanja 5 koraka do biciklističkog grada.

Lazareti će ugostiti i predstavu Svršimo s Božjim sudom part one nastalu u koprodukciji kazališta Hotel Bulić i Tvornice kulture, a prema istoimenom kontroverznom djelu autora koncepta "kazališta okrutnosti" – Antonina Artauda, a vrhunac dubrovačkog, ali općenito ekološkog programa ovogodišnjih Perforacija bit će izvedba predstave Vodni rat dobitnika T-HT nagrade za suvremenu umjetnost, Damira Bartola Indoša, a koja će se zbiti na izvoru Oble u Komolcu, upravo na mjestu na kojem bi trebala niknuti sporna istoimena hidroelektrana.

Perforacije će pak zaključiti Vježba iz koreografije pažnje – Točka bez povratka višestruko nagrađivane beogradske koreografkinje Dalije Aćin, predstavljena i na ovogodišnjem BITEF-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije