Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječke ljetne noći

Don Juan zatvorio festival, Nagrada publike koncertu Riječke filharmonije i rokera

Rokeri i filharmonija u rijeci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
25.07.2014.
u 14:08

"Koncert Zagrebačkog kvarteta izdvojio se virtuoznošću izvođača, kao i umjetničkim dosegom koji nadilazi uobičajene koncertne izvedbe, stav je žirija Riječkih ljetnih noći koji je Zagrebačkom kvartetu dodijelio nagradu za najcjelovitiji događaj

Plesnom predstavom „Don Juan“ u Harteri koreografiji Maše Kolar i izvedbi plesača Bitef dens kompanije sinoć su završile 11. Riječke ljetne noći. Za najcjelovitiji događaj Riječkih ljetnih noći žiri je Zagrebačkom kvartetu za koncert održan 22. srpnja u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu jednoglasno dodijelio Nagradu Novog lista. U obrazloženju stoji:

"Koncert Zagrebačkog kvarteta izdvojio se virtuoznošću izvođača, kao i umjetničkim dosegom koji nadilazi uobičajene koncertne izvedbe. Posebna je vrijednost ovog koncerta što je između glazbenika i publike došlo do iznimne interakcije, dok su izvođači na emotivnu reakciju istinskih ljubitelja klasične glazbe odgovorili s čak tri dodatka. Snovitost, harmoničnost, fluidnost i igra nijansi - riječi su koje najbolje opisuju ovaj glazbeni događaj za pamćenje."

Nagradu publike dobio je koncert Riječke filharmonije i Hrvatske glazbene unije "Riječka filharmonija i Riječki rokeri" za izvedbu u Harteri pod ravnanjem Igora Vlajnića (10. srpnja), a vokalni solisti su bili Damir Urban, Zoran Prodanović Prlja, Dean Škaljac i Žanila Tataja Žaka.

>> Uličnim performansom poljskog Theatra 'A' otvorene Riječke ljetne noći

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije