Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert

Domaće glazbenice, kvartet \"Klang\" nastupa u MM centru

klang
arhiva
10.05.2012.
u 09:07

Članice kvarteta KLANG mlade su i iznimno talentirane pijanistice Vlatka Peko i Ana Lucić te udaraljkašice Anita Primorac i Kaja Farszky. S djelovanjem je ansambl počeo 2009. godine pod mentorstvom Katarine Krpan i Igora Lešnika

Koncert kvarteta Klang, jednog od najperspektivnijih mladih ansambala posvećenih suvremenoj glazbi, održat će se u subotu 12. svibnja od  21.30 sati u MM centru (SC).

Članice kvarteta KLANG mlade su i iznimno talentirane pijanistice Vlatka Peko i Ana Lucić te udaraljkašice Anita Primorac i Kaja Farszky. S djelovanjem je ansambl počeo 2009. godine pod mentorstvom doc. Katarine Krpan i red. prof. Igora Lešnika, no svojim su nastupima Vlatka, Ana, Anita i Kaja ubrzo dokazale da su spremne na aktivno sudjelovanje na hrvatskoj, a vjerujemo uskoro i na međunarodnoj suvremenoj glazbenoj sceni.

"Ako je fascinantna otvorenost članica kvarteta KLANG prema suvremenim hrvatskim skladateljima, kao i bezrezervna reakcija skladatelja prema glazbenicama, još je fascinantnija otvorenost njihove zajedničke publike. Rijetko se u Hrvatskom glazbenom zavodu (ili bile gdje drugdje u Zagrebu, osim možda na koncertima u sklopu Muzičkog Biennala Zagreb) mogu doživjeti takve ovacije suvremenoj glazbi. No, tajna uspjeha kvarteta KLANG zapravo je vrlo jednostavna – vrsne glazbenice neposredno i s uvjerenjem izvode kvalitetnu glazbu. A to je nešto što publika ne može ne prepoznati." (Trpimir Matasović, "Zarez")

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije