Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi materijali

Dokumentarac Che – novi čovjek na programu Art-kina Croatia

dokumentarac Che - novi čovjek
Art-kino Croatia
20.01.2013.
u 13:01

Ovo je intiman i otkrivajući pogled u život revolucionara i ikone Ernesta Che Guevare koji sadrži mnoštvo novootkrivenog filmskog materijala i tekstova koji do sada nisu ugledali svjetlo dana

Ernesto Guevara, poznati CHE, ubijen u dobi od 39 godina, postao je jedna od najznačajnijih ikona našeg doba. I danas, njegov lik, djela i filozofija imaju nevjerojatnu snagu. Ovaj dokumentarac nudi intiman i otkrivajući pogled u život revolucionara i ikone Ernesta Che Guevare koji sadrži mnoštvo novootkrivenog filmskog materijala i tekstova koji do sada nisu ugledali svjetlo dana. Autor je proveo dvanaest godina istraživajući materiju i Che Guevarinu pisanu riječ te obiteljsku dokumentaciju, a predsjednik Bolivije Evo Morales dozvolio mu je pristup tajnim državnim i vojnim dokumentima i dnevnicima. Dokumentarac Che – novi čovjek na repertoaru Art-kina Croatia je od ponedjeljka, 21. siječnja.

Prije njega ljubitelji \"drugačijih\" filmova u Riječkom Art-kinu mogu pogledati u nedjelju, 20. siječnja, u 20 sati donose belgijsku dramu Iza zidova koja započinje posljedicama barskog pijanstva: barmen Ilir noć završava noseći Paula preko ramena u svoj stan. Iako uspijeva odoljeti iskušenju, ipak je očita kemija među njima. Nakon što ga sumnjičava djevojka ostavi, Paulo će se pojaviti na Ilirovim vratima sa svojom imovinom. Uz šarmantan prikaz ljubavne idile, film ulazi i u sferu interesa na koje nailazi njihova veza, vješto razbijajući tijek priče ne bi li ubačenim epizodama objasnio razloge promjene Ilirovog ponašanja. Može li ova ljubav pobijediti sve prepreke i preskočiti sve zidove?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije