Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baletno natjecanje

Dmitry Timofeev i Rieka Suzuki dobili baletni Grand Prix

balet
arhiv hdpbu
05.07.2010.
u 11:56

Na međunarodnom natjecanju baletnih plesača "Mia Čorak Slavenska" Grand prix osvojili su Dmitry Timofeev iz Rusije i Rieka Suzuki iz Japana. Na čelu žirija bila je Sonja Kastl, a natjecanju je pristupilo 27 plesača.

Grand prix na međunarodnom natjecanju baletnih plesača "Mia Čorak Slavenska" osvojili su ruski plesač Dmitry Timofeev i japanska plesačica Rieka Suzuki. Zagrebačko natjecanje održano na sceni HNK imalo je i druge pobjednike pa su zlatnu medalju u kategoriji C (plesači između 22 i 28 godina) osvojili Yuka Ebihara iz Japana i George Stanciu iz Rumunjske.

U kategoriji A (do 18 godina života) nije bilo zlatne medalje, a srebrnu je osvojila Barbara Potokar iz Slovenije, a brončane Anja Garašić (Hrvatska), Tasja Sarler i Tjasa Lesnik iz Slovenije. Anja Garašić osvojila je i nagradu "Carlotta Grisi".

U kategoriji B (od 18 do 22 godine) srebrnu medalju osvojio je Ovidiu Chitanu iz Rumunjske, a brončane Natalia Horsnell iz Australije i Lucija Radić iz Hrvatske. Posebne nagrade osvojili su Janja Sahornik za umjetnički dojam, Takahiro Tsubo za tehničko dostignuće, Marko Micov ljetnu stipendiju za seminar na otoku Visu, te Anja Garašić, Tina Hatlak i Valentina Štrok za ljetni baletni seminar u Budimpešti.

Na čelu žirija bila je Sonja Kastl, a u žiriju su bili i Jozo Borčić, Maja Bezjak, Ljubinka Dobrijević, Tatjana Lučić-Sarić, Pavel Rotaru, Patricia Deane-Gray i Svebor Sečak. Sljedeće natjecanje planira se za dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije