Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček slavnog baritona

Dmitrij Hvorostovski stigao u Zagreb, u petak pjeva u Lisinskom

Hvorostovski
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.05.2016.
u 16:18

Posebna gošća posljednjeg koncerta novog elitnog pjevačkog ciklusa Lisinski arioso bit će litvanska sopranistica Asmik Grigorian

Jedna od najvećih opernih zvijezda današnjice, ruski bariton Dmitrij Hvorostovski, stigao je u Zagreb. Dočekao ga je Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, gdje će veliki pjevač u petak, 13. svibnja, nastupiti na posljednjem koncertu ove godine pokrenutog ekskluzivnog i elitnog pjevačkog ciklusa Lisinski arioso.

Pjevač obožavan od operne i koncertne publike širom svijeta, čiji se nastupi na najznačajnijim pozornicama redovito dočekuju i ispraćaju ovacijama, okružen je na svakom koraku osobitom pažnju i bodrenjem publike i javnosti otkako je prošle godine objavio da mu je dijagnosticiran tumor na mozgu. Bolest ga nije spriječila da i dalje, između terapija, nastupa i oduševljava svojim moćnim vokalnim i scenskim nastupima.

U Zagrebu će nastupiti uz Simfonijski orkestar grada Kaunasa pod ravnanjem maestra Konstantina Orbeljana, a pozornicu Lisinskog dijelit će s mladom sopranskom zvijezdom iz Litve Asmik Grigorian.

Osim skladbi Dvořaka, Verdija i Puccinija, glavninu programa činit će ulomci iz djela velikih ruskih skladatelja Glinke, Čajkovskog, Rahmanjinova, Borodina i Antona Grigoreviča Rubinsteina

Komentara 1

MI
Milas
09:52 12.05.2016.

Taj čovjek je pravo čudo, jedan i jedini Dmitri Aleksandrovich

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije