Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi virtuoz

Diplomski koncert pijanista Aljoše Jurinića večeras u HGZ-u

'29.12.2010., Zagreb - Svecana dodjela nagrade Hrvatske glazbene mladezi Ivo Vuljevic za 2010.godinu. Koncert dobitnika nagrade Aljose Jurinica na glasoviru Photo:Martina Popovcic/PIXSELL'
'Martina Popovcic/PIXSELL'
24.09.2012.
u 14:48

Jurinić je ove godine pobijedio na velikom međunarodnom natjecanju Robert Schumann

U velikoj dvorani HGZ-a u utorak, 25. rujna, od 20 sati Aljoša Jurinić svira skladbe Haydna, Debussyja, Chopina, Schumanna i Liszta. Riječ je o diplomskom koncertu vrijednom svake pažnje jer mladi virtuoz već godinama niže sjajne nastupe i osvaja domaće i međunarodne nagrade i trofeje. Jurinić je 2010. godine dobio nagradu Ivo Vuljević koju Hrvatska glazbena mladež, u suradnji s dvoranom Lisinski, dodjeljuje najboljem mladom hrvatskom glazbeniku. Te je godine Jurinić bio i jedini hrvatski pijanist koji se nakon dugo vremena uspio plasirati u završnicu velikog Chopinova natjecanja koje se svakih pet godina održava u Varšavi. Jedan od najprestižnijih trofeja Jurinić je osvojio ove godine u lipnju pobjedom na pijanističkom natjecanju Robert Schumann u njemačkom gradu Zwickauu, mjestu rođenja tog velikog skladatelja i pijanista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije