Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorenje

Davor Vuković: Opet ću slikati "mrlje", u tome naprosto guštam

'11.04.2013., Split - U prostoru stare gradske vijecnice otvorena je izlozba autora Davora Vukovica. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
12.04.2013.
u 16:18

Vukovićeve boje su boje vedrine i budućnosti, ali i straha i dubine, istaknuo je Igor Brešan na otvaranju splitske izložbe

– Davor Vuković naš je renomirani umjetnik, nažalost više poznat u inozemstvu nego kod kuće. O njemu ne treba govoriti jer slike govore više od riječi – istaknula je Maja Munivrana, pročelnica Odjela za kulturu na jučerašnjem otvaranju Vukovićeve izložbe \"Arhipelag\" u Staroj gradskoj vijećnici na splitskoj Pjaci.

– Ova samostalna izložba bila je lani postavljena u New Yorku, na Manhattanu, no želio sam da je vide u mom gradu u kojem sam živio do dvadesete godine otkrio je nazočnima sam Vuković.

Pozvan je opet u New York gdje će u listopadu ove godine predstaviti nova djela velikih formata, tri puta tri metra.

– Opet ću slikati \"ove mrlje\", u tome naprosto guštam – skroman je Vuković.

– Tema njegovih slika dobrodošla je, svi smo mi intimno vezani za more. Iskazuju stanje duše i čovjeka okrenutog moru čije mijene treba slušati. Boje su vedre, boje budućnosti, ali istovremeno i boje straha i dubine. Davor Vuković žestoki je kolorist juga i Mediterana, a ultramarin je zaštitna boja svih nas koji živimo ovdje – naglasio je Igor Brešan. Američka likovna kritika u slikama \"Arhipelaga\" vidjela je slikarovu lakoću stvaranja i hedonizam boje, eksperimentiranje s prostorom i teksturom te je naglasila nevjerojatnu energiju oslobođenu u kreativnim dijalozima s platnom koja dopire do promatrača snažnije i izravnije no ikad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije