Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOK fest

Davor Gobac otvorio izložbu slika “BJ” u bjelovarskoj galeriji Alan

gobac
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/3
10.05.2010.
u 20:28

Gobac je već ima jednu neuspješnu izložbu slika na BOK festu, a za ovu mogu reći da je još neupješnija. Dovoljno je pogledati to uzaludno rasipanje boja po platnu pa da se ustvrdi kako je autor bespotrebno tratio vrijeme.

- Unatoč slomljene noge Davor Gobac na štakama je došao na svečano otvorenje svoje izložbe slika nazvane “BJ”, a koja će u sklopu 8. izdanja BOK festa u bjelvoarskoj galeriji Alan biti otvorena do 15. svibnja. Kako se i očekivalo taj je kulturni događaj protekao u zbijanju šala, ponajprije domaćina Gorana Navojca, koji je uz gradonačelnika Antuna Korušeca pozdravnim govorom svečano otvorio Gobčevu izložbu.

- Gobac je već ima jednu neuspješnu izložbu slika na BOK festu, a za ovu mogu reći da je još neupješnija. Dovoljno je pogledati to uzaludno rasipanje boja po platnu pa da se ustvrdi kako je autor bespotrebno tratio vrijeme. Ipak iz sažaljevanja, Gobca pozivam da i u sklopu jubilarnog 10. BOK festa upriliči izložbu, jer ionako ga nigdje drugdje ne žele gledati – rekao je Navojec. Gradonačelnik Korušec bio je mnogo ozbiljniji ustvrdivši da Gobac zauzima posebno mjestu u bjelovarskoj povijesti, a zasigurno će ga se pamtiti i po koncertu na prvoj bjelovarskoj brucošijadi.

Sam autor je također progovorio o svom slikarskom opusu – svaka slika za sebe je svojstveno remek djelo u koje je utkana ljubav i strast prema slikanju. Iz tog razloga ne prodajem slike ni pod koju cijenu jer jednostavno su mi se prirasle srcu, pa su za mene neprocjenjiva – rekao je Davor Gobac.

Komentara 4

DR
drugTitoforever
11:40 11.05.2010.

Damir Spehar je napisao: Dovoljno je pogledati to uzaludno rasipanje boja po platnu pa da se ustvrdi kako je autor bespotrebno tratio vrijeme. --- Damire Speharu, ja mislim da ti nemas pojma o likovnoj umjetnosti! Kad se vec nesto kritizira,a, posebno umjetnost, onda je red kriticara da citaocima pedagoski objasni, ako je nesto lose - zasto je lose, a ako je dobro -zasto je dobro, a ne se samo razbacivati floskulama, koje ostaju visiti u zraku bez objasnjenja. A ti Davore nastavi raditi ono sto volis i sto ti je srcu priraslo. Fuck the rest!

CL
clermond
19:03 11.05.2010.

Unatoc je prijedlog iza kojeg slijedi dativ: unatoc slomljenoj nozi. Autora ovog teksta privremeno otpustiti, poslati natrag u skolu, i ponovno primiti nakon popravnog. Zato da se u ova teska vremena ne bi povecavala nezaposlenot. Ali lektora/lektoricu koji je ovo trebao pregledati izbaciti zauvijek.

VM
Viktorija Mikša
13:04 12.05.2010.

Da je uvaženi gospodin drugTitoforever pročitao tekst uočio bi stvarnu grešku kao što je clermond napravio, ali ne; drugTitoforever je prozvao autora teksta ZBOG CITATA kojeg je izgovorio Goran Navojec, umjetnički voditelj BOKfesta, Davorov prijatelj koji se uvijek voli dobro našaliti, pa tako je i sada učinio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije