Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Darujemo vam dvije pjesme s albuma Event Borna Šercar Trija!

event, borna šercar
PR
Autor
PR članak
22.12.2011.
u 07:00

Ekskluzivno vam nudimo download pjesama Čemu i 100 godina samoće.

Uoči Božića poklanjamo vam ekskluzivni download dvije pjesme s albuma Event Borna Šercar Trija! Album ''Event'' ovogodišnji je uradak Trija koji predvodi jedan od najutjecajnijih i najcjenjenijih jazz-glazbenika u zemlji – Borna Šercar. Darujemo vam pjesme "Čemu" i "100 godina samoće", koje možete poslušati unutar ovog članka, ali i downloadirati ih na sljedećim linkovima: 

100 godina samoće (Z. Ružić/B. Šercar) download

Čemu (Z. Ružić/B. Šercar) download

– ''Čemu'' i ''100 godina samoće nastale su tako što sam na Zvjezdanovu glazbu napisao tekst. Kao predložak za ''Čemu'' poslužila je jedna pjesma iz moje zbirke pjesama i slika ''Glazbene vjetrenjače'' koju sam izdao 2010. godine dok je ''100 godina samoće'' refleksija na istoimeni klasik Gabriela Garcije Marqueza. Baš kao u knjizi, cilj mi je bio da i glazba odiše metaforom vremena u kojem se isprepliću romantika, povijest, fantastika. Pjesma je neusporedivo kraća forma od romana pa je to, da se tako izrazim, samo bljesak te ideje – objasnio je proces nastajanja svojih glazbenih vizija Borna Šercar, jedan od najutjecajnijih jazz glazbenika današnjice u zemlji.

Na albumu se nalazi 12 autorskih obrada poznatih domaći i stranih evergreena i hitova poput ''Son of a Preacher Man'' i ''Smooth Operator'', a nastao je, kao i prvi, u suradnji s klavijaturistom i studentom jazz-konzervatorija u Klagenfurtu Zvjezdanom Ružićem, kontrabasistom Vedranom Ružićem i mladom pjevačicom Sabinom.

– Stvarno smo uživali snimajući ovaj materijal. U proljeće 2011. godine neplanirano smo odsvirali zajedno jedan event – nešto što, sasvim iskreno, umjetnički nije prezahtjevno za nas muzičare. Opet sasvim neplanirano, na tom se eventu dogodio event bar što se nas muzičara tiče – Sabrine, Zvjezdana, Vedrana i mene. Na svirku smo došli bez probe, a zapravo se međusobno nismo niti poznavali ... bez ikakvih priprema, proba ili dogovora na tom se eventu dogodila glazba. Ponesen takvim neočekivanim eventom dogovorio sam snimanje u Rijeci... bez probe... bez ikakvog dogovora... Rezultat je ovaj CD...", zabilježio je Borna Šercar u knjižici albuma.

Teško je sažeti sve uspjehe koje je u dosadašnjoj karijeri nanizao poznati član Big Banda HRT-a i Trija Matije Dedića, no lako je osvrnuti se na rad vlastitog mu sastava Trija koji u posljednje dvije godine "pomaknutim" pristupom klasičnim hitovima bilježi uspjeh i kod kritike i publike. Nakon lanjskog uspjeha prvijenca ''A Little Book of Notes'' koji je nagrađen Porinom u kategoriji klasike i jazza, Trio je nedavno ponovno oduševio ''Eventom'' koji očekivano nudi novu dozu atmosferičnosti i zabave onima malo zahtjevnijeg akustičnog apetita.

Ovdje možete i preslušati pjesme 100 godina samoće i Čemu:

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:30 22.12.2011.

Ne hvala! Cisto gubljenje vremena ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?