Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Darko Lukić: 'Život je san – Viteška priča – epizoda šesta'

Male scene (1)
Foto: Mala scena
1/3
PR
Autor
PR članak
14.09.2012.
u 16:30

Praizvedba ove nove predstave Male scene za mlade i odrasle od 9 godina naviše održat će se u četvrtak, 20. rujna u 20 sati

Kazalište Mala scena dramom, „Život je san – Viteška priča – epizoda šesta“ nastavlja svoj ciklus viteških priča, predstava za mladu publiku koje kroz klasike problematiziraju položaj djece i mladih u suvremenom društvu. Ovaj ciklus predstava započet je još 2001. godine „Parsifalom“ Tene Štivičić, nastavljen je predstavama „Henrik V.“ (2003.), „Cyrano“ (2004.), „Ifigenija“ (2006.) te „Kralj A“ (2007.), a sve u režiji Ivice Šimića.

Najnoviju dramu „Život je san“ kazalište Mala scena naručilo je od suvremenog hrvatskog dramatičara Darka Lukića koji je, inspiriran Calderonom, napisao novi komad o arhetipskom odnosu očeva i djece. Predstava otvoreno zastupa pravo svakog djeteta na roditelje, obitelj, na društvo koje će poticati mlade u razvoju i omogućiti ostvarivanje njihovih osobnosti. Predstava zastupa i cijelu generaciju mladih koja bi morala zauzeti mjesta u društvu koja im po znanju i sposobnosti pripadaju.

U predstavi igraju mladi glumci Silvio Vovk, Anja Đurinović i Mia Anočić-Valentić uz Zorana Gogića, glumca kazališta Gavella. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, oblikovateljica svjetla Željka Šaravanja, fotografkinja Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Praizvedba ove nove predstave Male scene za mlade i odrasle od 9 godina naviše održat će se u četvrtak, 20. rujna u 20 sati, a pretpremijera će biti u srijedu, 19. rujna, također u 20 sati.

Reprize su na rasporedu 22. rujna te 6., 13. i 20. listopada u 20 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?