Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balet

Daphnis i Chloé u riječkom HNK Ivana pl. Zajca

daphnist
arhiva
21.05.2010.
u 14:33

“Bio je veliki užitak raditi na Ravelovu glazbu i bit će to lijepa predstava za završetak sezone”, kaže koreograf Staša Zurovac za posljednju ovosezonsku premijeru riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca 22. svibnja.

- Bio je veliki užitak raditi na Ravelovu glazbu i bit će to lijepa predstava za završetak sezone - kaže koreograf Staša Zurovac za posljednju ovosezonsku premijeru riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca 22. svibnja.

Ravelova baletna glazba Daphnis i Chloé nadahnuta Longusovom poemom dio je stalnoga koncertnog repertoara, a kompletnu scensku izvedbu su uz Zurovca i baletni ansambl pripremili scenograf Žorž Draušnik uz svjetlo Denija Šesnića, kostimografkinja Katarina Radošević Galić i videomaterijal Marina Lukanovića. Glazbenu izvedbu uživo osiguravaju Orkestar i Zbor kazališta pod vodstvom maestre Nade Matošević.

Nakon baletnih zahvata s Romeom i Julijom Prokofjeva i Bartókovim Čudesnim mandarinom, riječki Balet se hrabro upušta u još jednu zahtjevnu partituru. Zanimljivo je da Zurovac u svoju koreografsku interpretaciju priče o Daphnis i Cloé na kraju uklapa i Ravelov Bolero.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije