Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rachlin i prijatelji

Danijel Detoni u Kneževom dvoru

\'14.06.2011., Zagreb -  U Hrvatskom glazbenom zavodu dobrotvorni koncert za zidovsku skolu odrzali su pijanisti Itamar Golan i Danijel Detoni. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL\'
Željko Hladika/PIXSELL
02.09.2011.
u 18:00

Za poziv na ovogodišnji festival "Julian Rachlin i prijatelji" Detonija je telefonski priupitao ugledni izraelski pijanist Itamar Golan

Mladi hrvatski pijanist Danijel Detoni, uz sopranisticu Mariju Kuhar Šošu, nastupa večeras na festivalu Julian Rachlin i prijatelji koji je prošle subote počeo koncertom Beogradske filharmonije i proslavljenog dirigenta Zubina Mehte.

Pozvao ga Itamar Golan

Za poziv na ovogodišnji festival "Julian Rachlin i prijatelji" Detonija je telefonski priupitao ugledni izraelski pijanist Itamar Golan potkraj veljače ove godine.

– Iskrena mi je čast što ću imati priliku nastupiti uz takve glazbene velemajstore u Dubrovniku, u jedinstvenome Kneževu dvoru. U sklopu festivala nastupit ću tri puta: 2. rujna ćemo violinisti Pavel Vernikov i Tsugio Tokunaga, violist David Aaron Carpenter te violončelist Boris Andrijanov i ja izvesti Klavirski kvintet Alfreda Schnittkea; 5. rujna ću uz violinista Borisa Brovcina i Borisa Andrijanova odsvirati 3. trio u c-molu za klavir, violinu i violončelo, op. 101 Johannesa Brahmsa te ćemo u istome sastavu dan poslije, 6. rujna, premijerno izvesti i klavirski trio "Nocturnal Mosaic" hrvatskoga skladatelja Tomislava Olivera – kaže Danijel Detoni koji je nedavno u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu svirao zajedno s Itamarom Golanom na dobrotvornom koncertu za školu židovske zajednice Bet Israel.

A na pitanje bavi li se još uza sviranje i pisanjem poezije, te da li možda njegov otac, skladatelj Dubravko Detoni uglazbljuje i sinove stihove, Danijel je istaknuo da se poezijom bavio u djetinjstvu i mladosti, do šesnaeste godine.

Otac uglazbljivao stihove

– Od tada sam se okrenuo čitanju proze i rijetkom pisanju. Nadam se da ću jednoga dana i dovršiti zbirku kratkih priča autobiografske i humoreskne naravi. Moj je tata, koliko mi je poznato, uglazbljivao svoje stihove te stihove nekih velikana hrvatskoga pjesništva – rekao je Danijel Detoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije